25 augustus 2009
Subaru Outback (2009 - 2015)

Subaru Legacy

Geheel nieuwe Subaru Legacy en Outback op IAA

Autozine
25 augustus 2009 | Subaru zal op de komende I.A.A. van Frankfurt, die op 17 september zijn deuren voor het publiek opent, twee belangrijke primeurs presenteren: de volledig nieuwe Subaru's Legacy en Outback. De eerste exemplaren van zowel de nieuwe Subaru Legacy als de Subaru Outback worden begin oktober bij de Subaru-dealers verwacht.
AutoCoach

Beide modellen zijn waardige van de huidige modelseries en beschikken over de nieuwste technieken, waaronder keuze voor 'Lineartronic', een geavanceerde Continue Variabele Transmissie, ontwikkeld als Subaru's nieuwe generatie van automatische versnellingsbakken. Ten opzichte van de conventionele automatische transmissie in de voorgaande 2,5 liter uitvoeringen zorgt de Lineartronic voor een 5,9% lager brandstofverbruik bij de Sedan en zelfs 6,9% bij de Touring Wagon.

Subaru Outback (2009 - 2015)

Voorts kenmerkt de vijfde generatie Legacy zich door een volledig nieuw carrosserie-ontwerp en een totaal ander interieur met een opvallend rijke uitrusting. Beide modellen zullen uiteraard ook verkrijgbaar zijn met de unieke boxer diesel, terwijl alle versies die in Nederland zullen worden gevoerd aan de stringente Euro 5-normen voldoen.

De volledig nieuwe Legacy die Subaru op de I.A.A. presenteert, markeert het twintigjarige bestaan van de modelreeks. In deze periode ontwikkelde de Legacy zich tot een semi-sportieve en uiterst veilige zaken- en gezinsauto. Technische hoogtepunten waren Symmetrical All Wheel Drive en natuurlijk de boxermotoren. Ook in de nieuwste uitvoeringen komen deze elementen terug. Evenals voorheen zal de nieuwe Subaru Legacy beschikbaar komen als vierdeurs Sedan en als vijfdeurs Touring Wagon, in combinatie met benzinemotoren van 2,0 en 2,5 liter en met de Boxer Dieselmotor.

Subaru Outback (2009 - 2015)

De nieuwe Subaru Legacy Sedan is 65 mm langer; de Touring Wagon groeide in lengte met 55 mm, terwijl de wielbasis van beide modellen met 80 mm toenam. Dit laatste natuurlijk vooral met het oog op extra beenruimte achterin.

De volledig nieuwe, vierde generatie Outback die op de komende I.A.A. debuteert, onderscheidt zich als voorheen van de Legacy door een grotere bodemvrijheid en een stoerdere 'package', alsmede een prachtig en rijk uitgerust interieur. De nieuwe Subaru Outback maakt gebruik van dezelfde motoren als de nieuwe Subaru Legacy.

Subaru Outback (2009 - 2015)
Dutchlease
Subaru lanceert Outback XSubaru lanceert Outback X
6 september 2013
Subaru Outback aangepast voor 2013Subaru Outback aangepast voor 2013
22 april 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum