5 februari 2010
 

Subaru

Twee primeurs bij Subaru in Geneve

Autozine
5 februari 2010 | Subaru zal op de komende autotentoonstelling van Genève (van 4 tot en met 14 maart) belangrijk nieuws tonen, waaronder de Hybrid Tourer Concept als Europese primeur en de Impreza XV als wereldprimeur. Daarnaast wordt de elektrisch aangedreven Stella met 'plug-in'-techniek tentoongesteld, die inmiddels in Japan in productie is gegaan.
AutoCoach
Info

Met de Subaru Hybrid Tourer Concept gunt Subaru de bezoekers van de Autosalon een kijkje in de toekomst van Subaru's visie voor een ruime reiswagen, die is uitgerust met Symmetrical All Wheel Drive, alsmede met een tweeliter benzine turbo-boxermotor met directe inspuiting. Deze aandrijving wordt gecompleteerd met een milieuvriendelijke toepassing dankzij zijn unieke hybride systeem in de vorm van assistentie door twee elektromotoren. Dit 4,63 meter lange model is thans voor het eerst in Europa te zien.

Subaru

De wereldprimeur op de Subaru-stand betreft de onthulling van de Impreza XV, die in de komende zomer in Nederland in de verkoop zal gaan. De 4,43 meter lange XV is gebaseerd op het bekende Impreza 5-deurs hatchbackmodel, waarvan het exterieur een crossover styling heeft meegekregen.

De auto kenmerkt zich door een geprononceerde grille, een aangepast ontwerp van de wielkasten, speciale dakrails en een dakspoiler. Deze exclusieve Impreza-creatie wordt verkrijgbaar met een tweeliter boxermotor, naar keuze de benzine-krachtbron of de Boxer diesel, die beide uiteraard voldoen aan de Euro5-normen.

Dutchlease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021