10 december 2001
 

Subaru

Subaru wint wereldkampioenschap rally 2001

Autozine
10 december 2001 | Exact een week nadat Subaru-rijder Hans Stacey de Internationaal Nederlandse Rallykampioenschapstitel binnenhaalde, won Richard Burns met Subaru de rijderstitel in het World Rally Championship 2001 (WRC). Daarmee zet Subaru een lange traditie van rallyoverwinningen voort.
AutoCoach
Info

Met de Network Q-rally (RAC) in Groot-Brittannie als finale van het Wereld rallykampioenschap, werd het de teams niet gemakkelijk gemaakt. De Britse boswegen waren glad en modderig en er rustte een zware druk op het Subaru-team. De equipe van Richard Burns en navigator Robert Reid moest minimaal vierde worden om de eerste plaats in het rijderskampioenschap 2001 te kunnen halen. Met de vier kampioenschapspunten die zij met hun derde positie aan de finish verzamelden, kwam het totaal aantal punten over het hele seizoen op 44. Voldoende om de eerste plaats te veroveren.

Subaru

Burns: "Er stond een enorme druk op de ketel, voorafgaand aan de laatste rally. Om er zo doorheen te komen, is fantastisch!". Burns (30) is daarmee de eerste Britse rallycoureur die deze titel in de wacht wist te slepen. Subaru behoudt hiermee zijn reputatie als totaalheerser in de internationale rallysport. In 1995, 1996 en 1997 werd het fabrieksteam van de Japanse fabrikant al eerder wereldkampioen tussen de andere constructeurs. In 1995 veroverde Colin McRae voor Subaru bovendien de eerste plaats in het rijderskampioenschap. Richard Burns werd voor Subaru al eerder tweede in 1999 en in 2000.

Ook in de Nederlandse rallysport doet Subaru het uitstekend! Hans Stacey veroverde onlangs namelijk de eerste plaats in het Internationaal Nederlands Rallykampioenschap 2001. Ook hier gold dat de laatste kilometers voor het kampioenschap niet de gemakkelijkste waren. In de Zuiderzee Rally - dit jaar vlak na het oogstseizoen verreden - bleken de proeven gladder dan ooit. Het weerhield Stacey niet van een topprestatie. In 1997 won de Brabander eerder de nationale titel met Subaru.

Wittebrug
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021