12 januari 2016
 

Subaru

Subaru vernieuwt XV en Forester

Autozine
12 januari 2016 | Subaru grijpt het Brusselse autosalon aan om twee modellen te vernieuwen. De Subaru XV is per januari van binnen en van buiten fors opgefrist. De Forester, die in de loop van het eerste kwartaal op de markt komt, is eveneens onder handen genomen. De wijzigingen zijn niet alleen visueel; ook onderhuids is er een en ander veranderd met betere rijeigenschappen als gevolg.
AutoCoach
Info

De vernieuwde Subaru XV beleeft zijn Europese debuut op de salon van Brussel. De auto valt op door een aangepast front met onder meer een anders vormgegeven bumper met grotere luchtinlaat, aangepaste behuizing van de breedstralers en een forse onderste bumperrand ter verbetering van de aerodynamica. Tevens zijn er twee nieuwe lakkleuren beschikbaar: een blauwmetallic en een 'platte' kleur blauw. 

Subaru

Aan de achterzijde vallen de nieuwe achterlichten op die nu zijn opgetrokken uit helder glas. Zowel in de koplampen als in de achterlichten is nu het Subaru-specifieke Hawkeye lichtsignatuur aanwezig, oftewel een voor het merk specifieke vorm van de verlichting. Tot slot springen aan de buitenzijde de nieuw vormgegeven lichtmetalen wielen en dakspoiler in het oog.

De Subaru XV heeft meer te bieden dan een aangepast exterieur. Ook binnenin zijn tal van wijzigingen doorgevoerd. Meest opvallende zijn een nieuw, dikker stuurwiel, diverse gewijzigde interieurpanelen, aangepaste schakelaars en om een ietwat sportievere sfeer te creëren, oranje stiksels. Alle kopers van een Subaru XV met af-fabriek gemonteerd navigatiesysteem ontvangen gedurende drie jaar gratis kaartupdates voor het systeem.

Tweede nieuwkomer op de Subaru-stand in hal 9 is de Forester. Ook deze auto beleeft zijn Europese première tijdens de autotentoonstelling in Brussel. Werd vorig jaar de reeks al uitgebreid met een 2,0 liter dieselmotor en Lineartronic automaat, dit jaar is vooral de buitenzijde van de Forester aan de beurt. Zo is de auto per modeljaar 2016 voorzien van LED-koplampen met bochtenverlichting (alleen Premium), zijn de achterlichtunits aangepast en is de auto voorzien van dikker glas rondom waardoor rijwind en geluiden van buitenaf beter buitengesloten worden. 

Subaru

Tevens zijn afhankelijk van de uitvoering drie jaar gratis kaartupdates voor het navigatiesysteem, nieuwe lichtmetalen wielen in 17 of 18 inch en spraakgestuurd assistentiesysteem SIRI standaard. Wat gebleven is, is de 148 pk sterke boxerdiesel met automaat en permanente vierwielaandrijving. De Forester is er vanaf € 35.995,-.

 

XLLease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021