18 november 2010
 

Subaru Impreza

Subaru presenteert Impreza Concept

Autozine
18 november 2010 | Subaru heeft aan de vooravond van de Los Angeles Auto Show, die tot 28 november duurt, een veelzeggend studiemodel onthuld: de Impreza Concept. Afgezien van het feit dat deze designstudie aangeeft hoe een toekomstig model in de klasse van de Impreza eruit kan komen te zien, sluit de Impreza Concept ook aan op Subaru's nieuwe 'brand statement': Confidence in Motion.
AutoCoach
Info

Ondanks het bijna coupéachtige profiel geldt de Impreza Concept als een vierpersoons auto met gunstige aerodynamische eigenschappen. De voorzijde heeft als middelpunt een grote grille met over vrijwel de gehele breedte een nadrukkelijke interpretatie van de bekende Subaru 'wings', kenmerkend voor een nieuwe generatie Subaru-modellen.

Subaru

Los van specifieke showitems (lederen bekleding met opvallend stiksel en 'piping', elementen in pianolak) valt het volledig nieuwe instrumentenpaneel op, waarin onder meer een display is ondergebracht dat beelden van camera's toont die boven in de voorruit zijn geïntegreerd. Dit driver-assist systeem, EyeSight genaamd, is tevens gekoppeld aan de nieuwste botspreventietechnologie.

Het showmodel op de Los Angeles Auto Show is uitgerust met de nieuwste generatie van de Subaru boxermotor met een inhoud van 2,0 liter, in combinatie met Subaru's Lineartronic continu variabele automatische transmissie.

Bij een wielbasis van 264 cm kent de Impreza Concept een lengte van 452 cm, een breedte van 182 cm en een hoogte van 143 cm. Het vierpersoons studiemodel is voorzien van banden in het formaat 245/40ZR10.

XLLease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021