10 oktober 2007
 

Subaru

Leveringsprogramma Subaru Outback en Legacy aangepast

Autozine
10 oktober 2007 | Het wordt een druk najaar voor Subaru. Want afgezien van de recente lancering van de compleet nieuwe Subaru's Justy en Impreza, zijn nu modificaties doorgevoerd in het leveringsprogramma van de Legacy- en Outback-modellen voor modeljaar 2008.
AutoCoach
Info

De belangrijkste wijzigingen betreffen het motorengamma: de 2,0 liter boxermotor uit de Legacy-serie alsmede de 2,5 liter boxermotor uit de Outback-serie werden zodanig onder handen genomen, dat zowel de rijprestaties als de efficiency hiervan werden verbeterd en dit alles met ruime aandacht voor het milieu. De gemodificeerde motor van de Outback 2.5i is met ingang van modeljaar 2008 ook in het Legacy-leveringsprogramma opgenomen. De drieliter zescilinder krachtbron blijft in beide modeltypen leverbaar.

Subaru

Het accent van de Legacy-serie ligt in de Benelux-markt weliswaar op de vijfdeurs Touring Wagon-versies, maar het vierdeurs Sedan-model is ook in het nieuwe modeljaar beschikbaar. De Legacy is vanaf nu ook (weer) leverbaar met de uit de Outback bekende 2.5i-motor, die thans dankzij de doorgevoerde modificaties goed is voor een vermogen van 173 pk (8 pk meer dan voorheen) en een koppel van 226 Nm. Deze krachtbron vormt een aanvulling op de 2.0R-motor, die met ingang van het nieuwe modeljaar 150 pk/196 Nm levert, ofwel een verlaging van het vermogen met 15 pk en een verhoging van het koppel met 9 Nm.

De derde en meteen ook meest krachtige motorvariant is de 3.0R zescilinder boxermotor (245 pk/297 Nm). Dit paradepaard huist exclusief in de '3.0R Executive Spec. B' en wordt gecombineerd met een vijftraps automatische transmissie. Tot de standaard features van dit type behoren onder meer een navigatiesysteem met breedbeeld VGA-scherm, een geintegreerde Bluetooth carkit en een verbeterd audiosysteem.

In het kader van de modificaties valt verder te melden dat het Legacy-programma een aantal nieuwe kleuren kent en dat curtain airbags voortaan standaard zijn op alle typen, evenals verwarmde ruitenwissers en verwarmde voorstoelen. De Legacy 2.0R is leverbaar vanaf 31.795 euro. Voor de Legacy Touring Wagon 2.5i wordt een meerprijs van 1.500 euro ten opzichte van de 2.0R in rekening gebracht. De 3.0R Touring Wagon Executive Spec.B kost met modificaties en automatische transmissie 54.995 euro. Voorts valt nog te melden dat de Legacy's 2.0R en 2.5i tegen meerprijs kunnen worden geleverd met automatische transmissie en met Xenon-verlichting, dit laatste bij de 2.5i Automaat in combinatie met Vehicle Dynamics Control. Bij de 3.0R-versie is dat standaard.

Evenals de Legacy is ook de Subaru Outback voor komend modeljaar verfijnd. De Subaru Outback is evenals voorheen verkrijgbaar met twee motoren, te weten de 2,5 liter viercilinder en de 3,0 liter zescilinder boxer. De 2.5i-motor is dezelfde die thans ook in de Legacy wordt aangeboden. Deze gemodificeerde motor levert 173 pk / 226 Nm. De drieliter motor beschikt ongewijzigd over 245 pk vermogen en een koppel van 297 Nm.

Subaru

In alle Outback-uitvoeringen kan in het kader van modeljaar 2008 de audio-installatie via bedieningsknoppen op het stuurwiel worden bediend en zijn zowel een elektrisch schuif/kanteldak als Xenon-verlichting als optie leverbaar geworden. De vanafprijs van de Outback is fractioneel aangepast en komt nu op 36.630 euro. De topversie is, inclusief vijftraps automatische transmissie, een nieuw navigatiesysteem, een verbeterde audio-installatie en een geintegreerde Bluetooth carkit. De prijs van de topuitvoering is gelijk aan die van de Subaru Legacy Touring Wagon 3.0R Executive Spec.B, namelijk 54.995 euro.

De nieuwe Legacy- en Outback-modellen zijn per direct leverbaar.

KwikFit
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021