2 juli 2008
 

Subaru Stella

Subaru ontwikkelt Stella Plug-in Concept

Autozine
2 juli 2008 | Subaru heeft een nieuw prototype ontwikkeld: de Subaru Plug-in Stella Concept. Het is een elektrisch aangedreven personenauto met lithium-ion accu's en plug-in technologie. De Plug-in Stella Concept combineert het elektrische systeem van Subaru's eerdere prototype R1e met het bestaande model Stella, een minicar die in Japan wordt geleverd.
AutoCoach
Info

De eerste exemplaren van de Plug-in Stella Concept zullen in de maand juli worden ingezet tijdens de Hokkaido Toyako-topconferentie in Japan. Vier dienen als vervoermiddel voor de overheidsvertegenwoordigers en andere deelnemers, terwijl het vijfde exemplaar tentoongesteld wordt op een speciale expositie voor milieuvriendelijke oplossingen, terwijl er ook mee kan worden gereden door leden van de pers. Een zesde exemplaar van de Plug-in Stella Concept wordt tijdens de conferentie ingezet bij een ophaal- en bezorgdienst van Japan Post in de omgeving van Toyako.

Subaru

Subaru zal de technologie in de Plug-in Stella Concept, die samen met Tokyo Electric Power (TEPCO) werd ontwikkeld, gaan toepassen in de komende generatie elektrische voertuigen. Met de lithium-ion accu's weegt dit nieuwe prototype 1060 kilogram, beschikt deze over 40 kW, kan de auto na elke laadbeurt een afstand van 80 kilometer overbruggen en een topsnelheid van 100 km per uur bereiken.

Inmiddels heeft Subaru al de nodige ervaring opgedaan met elektrisch aangedreven auto's: zo rijden er al geruime tijd veertig Subaru's R1e als proef bij TEPCO en de overheid van de provincie Kanagawa. De hierbij opgedane ervaringen worden dankbaar gebruikt bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie elektrisch aangedreven auto's voor comfortabel gebruik in dagelijkse rij-omstandigheden.

XLLease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021