16 november 2011
 

Subaru Advanced Tourer Concept

Subaru onthult Advanced Tourer Concept

Autozine
16 november 2011 | Subaru komt eind deze maand met veel nieuws op de 42e Tokyo Motor Show. Subaru focust op het thema "Enjoyment and Peace of Mind", als kernwaarde van Subaru-rijden en die geworteld is in Subaru's wereldwijd uitgedragen brand statement "Confidence in Motion". Dit thema wordt weerspiegeld in de concept car "Subaru Advanced Tourer Concept". Ook de volledig nieuwe Impreza en de BRZ worden gepresenteerd.

De Advanced Tourer Concept is speciaal voor de Tokyo Motorshow ontwikkeld. Het volledig glazen dak draagt sterk bij tot de overheersende indruk van ruimtelijkheid. In het interieur zijn uiteenlopende materialen toegepast die de sfeer van luxe accentueren, zoals hout en metaal. Een grote, in het stuurwiel ingebouwde monitor kan wegenkaarten, televisie en internetservices weergeven. In het verlengde van hedendaagse leefgewoonten is informatie hiermee ook in de auto steeds onder handbereik.

Subaru

De 'downsized' turbomotor met directe brandstofinspuiting vormt een van de hoofdtechnologieën die Subaru's toekomstige motorenstrategie zullen bepalen. Het directe brandstofinspuitsysteem injecteert op het juiste moment afgepaste brandstofhoeveelheden in de cilinders en het turbosysteem zorgt ervoor dat voldoende lucht efficiënt in de cilinders wordt geleverd. Samen met vermindering van de cilinderinhoud naar 1600 cm3 in vergelijking met de huidige turbomotoren (van 2500 en 2000 cm3), leidt dit tot een drastische verbetering van het verbrandingsrendement ten opzichte van de huidige versies.

"Lineartronic" is de continu variabele transmissie die door Subaru is ontwikkeld als nieuwste generatie van transmissies voor de lange termijn. Het is 's werelds eerste in lengterichting geplaatste CVT met kettingoverbrenging voor vierwielaangedreven personenauto's in massaproductie. Voor de Subaru Advanced Tourer Concept werd de Lineartronic verfijnd en speciaal afgestemd op het hoge vermogen van de turbomotor.

Subaru

Subaru's eigen hybride aandrijfsysteem werd in het bijzonder ontwikkeld om samen te werken met vierwielaandrijving. Gekozen werd voor het systeem met één elektromotor, vanwege de eenvoudige constructie en het lage gewicht. Het systeem kent een EV-modus waarbij tijdens wegrijden en ritten met lage snelheden, steeds in combinatie met All Wheel Drive, alleen de elektromotor is ingeschakeld. Tijdens het afremmen gebruikt het mechanisme voor energieterugwinning de elektromotor als vermogensgenerator.

Dutchlease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021
 

Info