14 april 2008
 

Subaru

Intensievere samenwerking tussen Subaru, Toyota en Daihatsu

Autozine
14 april 2008 | Drie Japanse autofabrikanten gaan hun krachten méér bundelen dan al het geval was. Fuji Heavy Industries (FHI/Subaru), Toyota Motor Corporation (TMC) en Daihatsu Motor Co. (Daihatsu) gaan nauwer samenwerken op het gebied van research en ontwikkeling, terwijl de producten beter op elkaar worden afgestemd.
AutoCoach
Info

De samenwerkingsovereenkomst die in oktober 2005 werd gesloten tussen FHI en TMC resulteerde inmiddels al onder meer in de fabricage van Toyota's op een productielijn van de Subaru-fabriek in Noord-Amerika, alsmede in de productie van de Subaru Justy voor de Europese markt op OEM-basis door Daihatsu.

Uit het feit dat Toyota Motor Corporation zijn belang in Fuji Heavy Industries zal vergroten van 8,7 naar 16,5 procent spreekt niet alleen vertrouwen, maar biedt voor Subaru ook tal van mogelijkheden om in de nabije toekomst te expanderen onder handhaving van haar eigen identiteit. Nu al bijvoorbeeld, is besloten dat FHI/Subaru een nieuwe fabriek gaat bouwen in de Japanse provincie Gunma. Bekend terrein voor Fuji, omdat Subaru daar reeds geruime tijd over productiefaciliteiten voor motoren en versnellingsbakken beschikt.

Eind 2011 zal er uit de nieuwe fabriek een compacte, achterwielaangedreven sportwagen met Subaru boxermotor rollen, die in samenwerking met Toyota zal worden ontwikkeld en die zowel onder de merknaam Toyota als Subaru op de markt wordt gebracht.

Eerder al, eind 2010, zal Toyota FHI gaan voorzien van een compacte auto als aanvulling op Subaru's leveringsprogramma. Nóg iets eerder, in de loop van de tweede helft van volgend jaar, zal Toyota-dochter Daihatsu onder OEM-productie kleine modellen aan Subaru voor de Japanse markt gaan leveren, alsmede een versie van de Daihatsu 'Coo'.

Wittebrug
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021