21 april 2011
 

Subaru Impreza

Nieuwe Subaru Impreza debuteert in New York

Autozine
21 april 2011 | De start van de New York International Auto Show, die nog tot 1 mei duurt, markeert het begin van de vierde generatie Subaru Impreza. Daar namelijk, stelt Subaru voor het eerst de compleet nieuwe Impreza voor de Amerikaanse markt aan het publiek voor. Later dit jaar volgt de daadwerkelijke introductie bij de Amerikaanse dealers, die de Impreza dan zowel als vierdeurs sedan, als vijfdeurs hatchback verwelkomen.
Info

Om het verbruik zo laag mogelijk te houden, werd gebruik gemaakt van de derde generatie boxermotoren, alsmede van de voordelen van Subaru's jongste versie van de Lineartronic CVT-transmissie. Naast deze automatische transmissie, die desgewenst bediend kan worden via flippers aan het stuur, is een handbediende vijfversnellingsbak leverbaar.

Subaru

Door het naar voren plaatsen van de onderzijde van de voorste dakstijl en het verlengen van de wielbasis (respectievelijk met 200 en 25 mm) werd meer ruimte in het interieur worden gecreëerd, ook achterin. Verder zijn de portieren vergroot voor een makkelijkere in- en uitstap, is het zicht rondom verbeterd dankzij een uitgekiende plaatsing van het instrumentenpaneel en een andere vorm van de voorste zijruiten, terwijl zowel de vierdeurs sedan als de vijfdeurs hatchback een aanzienlijk grotere bagageruimte kreeg. De bagageruimte van de Impreza sedan biedt bijvoorbeeld ruim onderdak aan vier grote golftassen.

De vorm en afmetingen van de stoelen voorin, de bovenzijde van de rugleuningen van de voorstoelen ligt 60 mm hoger vergeleken met de vorige modellen, dragen bovendien bij aan het zitcomfort en een goed uitzicht rondom.

Subaru
XLLease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021