25 juli 2002
 

Subaru

nec en subaru bundelen krachten

Autozine
25 juli 2002 | Onlangs is Fuji Heavy Industries/Subaru een overeenkomst aangegaan met elektronicagigant NEC. Doel hiervan is om de specialisaties van beide fabrikanten te bundelen en daarmee de ontwikkeling van geavanceerde, oplaadbare lithium-ion batterijen voor personenauto's te bespoedigen.
AutoCoach
Info

Om dit proces optimaal te kunnen laten verlopen, is door de NEC Corporation en FHI/Subaru onlangs een nieuwe firma opgericht, waar inmiddels 21 mensen werken. Twaalf van hen zijn afkomstig uit de NEC-gelederen en negen werden hier gedetacheerd door FHI/Subaru. Het bedrijf, NEC Lamilion Energy Ltd. geheten, beschikt over een startkapitaal van 490 miljoen yen. Hiervan werd 51 procent gefourneerd door NEC en 49 procent door FHI/Subaru.

Middels de ontwikkeling van lithium-ion accu's willen NEC en FHI/Subaru optimaal kunnen inspelen op de te verwachten, grote vraag naar steeds lichtere, dunnere en krachtigere batterijen voor zowel deels, als volledig elektrisch aangedreven auto's. De basis hiervoor heeft de NEC Corporation overigens al geruime tijd in huis, want dit Japanse concern geldt als een van de grote spelers op de markt van lithium-ion batterijen voor horloges, mobiele telefoons en laptops. Het is nu aan de technici van FHI/Subaru om dit uitgangspunt te 'vertalen' naar een praktisch, bruikbaar en betaalbaar batterijpakket voor personenauto's.

XLLease
Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021