8 september 2008
 

Subaru

Meer dieselmotoren bij Subaru

Autozine
8 september 2008 | Subaru introduceert op de Parijse autotentoonstelling niet alleen de nieuwe Forester met Boxer Dieselmotor, maar óók meteen de Subaru Impreza Boxer Diesel. De Parijse show vindt plaats van 4 tot en met 19 oktober.
Info

Kort na de introductie in Parijs zal de Forester 2.0D medio oktober al bij de Subaru-dealer staan, waarna in januari 2009 de Impreza 2.0D volgt. Daarmee zijn dan alle Subaru's die belangrijk zijn voor de zakelijke markt ook beschikbaar met de unieke Boxer Diesel. De Legacy- en Outback-reeks worden immers reeds geleverd in 2.0D-uitvoering.

Subaru

Afgezien van de nieuwe dieseluitvoeringen toont Subaru op de Parijse autotentoonstelling ook de elektrisch aangedreven conceptmodellen R1e and G4e, die een beeld geven van Subaru's milieuvriendelijke technologische ontwikkelingen. Als pronkstuk wordt ook de imposante Impreza WRC 2008-rallyauto tentoongesteld, die thans wordt ingezet bij het Wereldkampioenschap Rally.

De Subaru Boxer Diesel is enthousiast ontvangen, toen deze krachtbron beschikbaar kwam in de modellen Legacy en Outback. In het geval van de nieuwe Forester 2.0D en Impreza 2.0D is de motor nu gekoppeld aan een gesloten DPF (diesel particulate filter, oftewel roetfilter) en een nieuw ontwikkelde, handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze combinatie zorgt in de Boxer Dieselmodellen voor uitmuntende prestaties en een bescheiden brandstofverbruik. Vandaar ook dat de Forester 2.0D een van de laagste CO2-emissies heeft in zijn segment: 167 g/km!

De door Subaru in eigen huis ontwikkelde Boxer Dieselmotor is zowel compact van bouw als licht in gewicht. Dankzij het boxer-principe draagt de motor bij aan het lage zwaartepunt van de modellen waarin hij gemonteerd is, hetgeen op zijn beurt weer bijdraagt aan de rijeigenschappen. Een ander kenmerk van de Boxer Diesel is het uiterst bescheiden geluidsniveau en het lage trillingsniveau.

Volledigheidshalve hierbij de belangrijkste specificaties van de common rail dieselmotor: het betreft een tweeliter, 16V boxer turbodieselmotor, die goed is voor 108 kW (147 pk) bij 3.600 toeren voor de Forester, en 110 kW (150 pk) bij 3.600 toeren voor de Impreza, in beide gevallen met een maximum koppel van 350 Nm bij 1800 – 2400 tpm.

Subaru

Naast de nieuwe Boxer Diesel-versies toont Subaru op de Parijse autotentoonstelling onder meer de WRC 2008-Impreza en de in samenwerking met TEPCO (Tokyo Electric Power Company) ontwikkelde Subaru R1e. Met deze elektrisch aangedreven auto worden inmiddels talrijke praktijkproeven uitgevoerd; zo rijden er thans 40 exemplaren van de R1e in het wagenpark van TEPCO. De eveneens in Parijs getoonde Subaru G4e Concept is Subaru's nieuwste elektrisch aangedreven prototype, voorzien van lithium-ion accu's die zorgen voor een actieradius van 200 kilometer.

Ter gelegenheid van het feit dat vijftig jaar geleden Subaru's eerste serieproductiemodel van de band liep, zal er op de Parijse autotentoonstelling ruimte worden vrijgemaakt voor een van de allereerste Subaru 360-modellen. Displays rond de auto tonen het publiek een blik op de rijke historie van de (inmiddels) grootste fabrikant van vierwielaagedreven personenauto's ter wereld.

Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021