15 juli 2015
 

Subaru

Hoge score voor Subaru in JCAP test

Autozine
15 juli 2015 | De onlangs vernieuwde Subaru Outback en de nieuwe Levorg (in oktober op de Nederlandse markt) hebben in de Japanse NCAP-test de ASV+-waardering gekregen, de hoogst mogelijke score in deze zware veiligheidstest.
AutoCoach
Info

De proeven waarin de Outback en de Levorg de maximale score van 46 punten haalden, worden jaarlijks uitgevoerd volgens het Japan New Car Assessment Program (JNCAP), de Japanse tegenhanger van de in Europa bekende EuroNCAP-test. In Japan wordt de JNCAP-test uitgevoerd door onder meer het ministerie van Land, Infrastructuur en Transport.

Subaru

De Outback haalde de hoogste score dankzij het in Nederland standaard gemonteerde EyeSight, een systeem dat door middel van stereocamera's de bestuurder helpt om ongelukken te voorkomen. EyeSight houdt het verkeer in de gaten, optimaliseert de cruise control en waarschuwt onder meer wanneer de bestuurder afwijkt van zijn rijstrook. Met name het automatische noodstopremsysteem, dat de auto volledig tot stilstand kan brengen in geval van gevaar, werd hoog aangeslagen in de JNCAP-test.

De Levorg, later dit jaar leverbaar in Nederland voor prijzen vanaf € 34.995,-, haalde net als de Outback de maximale score van 46 punten. Het ruime en sportieve model oogstte lof met zijn standaard veiligheidsvoorzieningen als Lane Departure Warning System, en waarschuwingssysteem voor als plots van rijstrook wordt gewisseld. Deze voorziening maakt deel uit van het standaard Advanced Safety Pack dat veiligheid in alle richtingen biedt.

Subaru introduceert SolterraSubaru introduceert Solterra
11 november 2021
5 EuroNCAP sterren Subaru Outback 20225 EuroNCAP sterren Subaru Outback 2022
8 september 2021
Subaru Forester e-Boxer nu ook als VanSubaru Forester e-Boxer nu ook als Van
26 mei 2021
Subaru kondigt Solterra aanSubaru kondigt Solterra aan
11 mei 2021