19 februari 2009
 

Subaru Legacy

Subaru onthult Legacy Concept in Geneve

Autozine
19 februari 2009 | Op de komende Autosalon van Genève die van 5 tot en met 15 maart wordt gehouden, toont Subaru (onder meer) een Europese primeur van de Legacy Concept. Met dit studiemodel viert Subaru het feit dat het exact twintig jaar geleden is dat de eerste Legacy werd geïntroduceerd.

Dit studiemodel was tot nu toe alleen te zien op de onlangs gehouden 2009-editie van de internationale autoshow in Detroit. Op zich een logische keuze, omdat het Amerikaanse publiek altijd zeer gecharmeerd is geweest van de Subaru Legacy en omdat dit model niet alleen in Japan, maar ook in de Verenigde Staten (Lafayette) wordt geproduceerd.

Subaru Legacy Touring Wagon

De belangrijkste uiterlijke kenmerken voor de Legacy Concept, een ruime en luxueuze vierdeurs sedan met een lengte van 480 cm, zijn de scherpe carrosserielijnen en geprononceerde welvingen voor de wielkasten. Opvallend zijn verder onder meer het ontwerp van de toegepaste LED-verlichting (koplampen), de onmiskenbare Subaru-frontpartij met vleugelmotief grille, het gebruik van camera's in plaats van zijspiegels en de opmerkelijk heldere 'Ultimate Silver' lak. Voor de aandrijving werd dit prototype met de bekende 3,6 liter zescilinder boxermotor uitgerust. De wielbasis bedraagt 275 cm, terwijl het studiemodel op banden in de maat 225/45R19 staat.

Binnenin de Legacy Concept is gekozen voor een interieur met vier separate stoelen, bekleed met parelwit-leder en blauwe afwerking. Voor de bekleding van de portieren is eveneens leer gebruikt, zij het in de kleur zwart metallic. Een ander opvallend element is de middenconsole, met daarin een groot aanraakscherm waarmee talrijke functies te bedienen zijn. Het beeld van de zijcamera's wordt weergegeven via een monitor die tegen het plafond op de plaats van de binnenspiegel is gemonteerd. Ook de achterpassagiers hebben monitoren tot hun beschikking, waarop bijvoorbeeld DVD's kunnen worden bekeken.

Subaru Legacy Touring Wagon
Subaru Legacy nu als Corporate EditionSubaru Legacy nu als Corporate Edition
8 november 2010
Subaru Legacy scoort hoog in crashtestsSubaru Legacy scoort hoog in crashtests
7 december 2009
Nieuwe Subaru Legacy nu al onderscheidenNieuwe Subaru Legacy nu al onderscheiden
27 augustus 2009
 

Info

Techniek

Prijs

Forum