27 augustus 2009
 

Subaru Legacy

Nieuwe Subaru Legacy nu al onderscheiden

Autozine
27 augustus 2009 | De eerste Subaru Legacy van de vijfde generatie moet in Nederland nog op de openbare weg verschijnen, maar hij heeft nu al een onderscheiding gekregen. Het betreft een maximale 5-sterrenscore in de meest recente EuroNCAP-veiligheidstests.
AutoCoach

De botstests in het kader van het European New Car Assessment Program (Euro NCAP) kennen dit jaar een nieuwe opzet. Bepalend voor de einduitslag zijn de scores van de diverse onderdelen van het testprogramma. 'Veiligheid voor volwassen inzittenden' telt voor 50 procent mee, 'veiligheid voor kinderen' voor 20 procent, de factor 'voetgangersveiligheid' voor 20 procent en de aanwezige 'veiligheidsvoorzieningen' voor 10 procent.

Subaru Legacy Touring Wagon

Het 'lijdend voorwerp' tijdens de Euro NCAP-tests was een Subaru Legacy 2.0D Touring Wagon modeljaar 2010. De nieuwe modelserie beleeft volgende maand op de I.A.A. van Frankfurt zijn Europese publieksdebuut. Kort daarna, begin oktober, staat een eerste exemplaar van de vijfde generatie bij de officiële Subaru dealers, samen met de op gelijke leest geschoeide nieuwe Subaru Outback.

Bepalend voor de maximale score van 5 sterren, waren meerdere factoren. Zo dragen het volledig nieuw ontwikkelde chassis met een onafhankelijk gemonteerd subframe voor de motorophanging en zijn vertrouwde veiligheidskooi met ringvormige versterkingen in belangrijke mate bij aan het verhoogde veiligheidsniveau.

Verder zijn standaard op de nieuwe Legacy onder meer voor-, zij- en gordijnairbags. Behalve maximale aandacht voor passieve veiligheid vormt actieve veiligheid een van Subaru's merkwaarden. Vandaar dat bijvoorbeeld ook het geavanceerde Vehicle Dynamics Control-systeem en - als vanzelfsprekend bij Subaru - Symmetrical All Wheel Drive in combinatie met de boxermotor tot de standaarduitrusting behoren.

KwikFit
Subaru Legacy nu als Corporate EditionSubaru Legacy nu als Corporate Edition
8 november 2010
Subaru Legacy scoort hoog in crashtestsSubaru Legacy scoort hoog in crashtests
7 december 2009
Subaru onthult Legacy Concept in GeneveSubaru onthult Legacy Concept in Geneve
19 februari 2009
 

Info

Techniek

Prijs

Forum