12 december 2016
Subaru Impreza

Subaru Impreza

Subaru Impreza is Auto van het jaar in Japan

Autozine
12 december 2016 | De nieuwe Subaru Impreza, die eerder dit jaar in New York door Subaru werd onthuld, heeft de titel Car of the Year Japan 2016-2017 in de wacht gesleept. De Impreza is, na de Legacy in 2003, de tweede Subaru die Auto van het Jaar is geworden in Japan. Het is nog niet bekend of de nieuwe Impreza ook in Nederland geleverd zal worden.
AutoCoach

In Japan is de nieuwe Subaru Impreza een groot succes: na de introductie halverwege oktober dit jaar werden al 11.050 orders geplaatst, terwijl op een aantal van 2.500 per maand was gerekend. Opmerkelijk is het grote aantal kopers dat uit een ander merk komt. Meer dan de helft (51%) van alle nieuwe Impreza-eigenaren in Japan reed voorheen niet in een Subaru.

Subaru Impreza

In Nederland is de Subaru Impreza jarenlang een bekende verschijning op de wegen geweest en nog altijd rijden er duizenden Impreza's rond. Halverwege de jaren negentig schreef de legendarische Impreza GT Turbo geschiedenis als betaalbare en supersnelle rallyauto voor op de openbare weg. In die hoedanigheid wist hij vele sportieve automobilisten te verleiden. Of de nieuwe Subaru Impreza, die als sedan en als hatchback leverbaar is, ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

De nieuwe Subaru Impreza is gebouwd op het Subaru Global Platform. De Impreza is de eerste door een Japans merk gebouwde auto met standaard een airbag om voetgangers te beschermen.

Op zoek naar een Subaru Impreza?
bynco heeft er 2 vanaf € 21.165,-

Subaru Impreza

5 EuroNCAP sterren voor Subaru Impreza5 EuroNCAP sterren voor Subaru Impreza
29 november 2017
Subaru prijst nieuwe ImprezaSubaru prijst nieuwe Impreza
31 augustus 2017
Subaru toont vijfde generatie ImprezaSubaru toont vijfde generatie Impreza
3 juli 2017
Eerste Subaru Impreza gebouwd in AmerikaEerste Subaru Impreza gebouwd in Amerika
2 november 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum