2 november 2016
Subaru Impreza

Subaru Impreza

Eerste Subaru Impreza gebouwd in Amerika

Autozine
2 november 2016 | Subaru heeft de productie van de volledig nieuwe Subaru Impreza opgestart in de Amerikaanse fabriek, Subaru of Indiana Automotive Inc. (SIA). Daarmee is de eerste in Amerika geproduceerde Subaru Impreza een feit. De productiestart werd bijgewoond door onder meer SIA's president Toshiaki Tamegai.

Op zoek naar een Subaru Impreza?
bynco heeft er 2 vanaf € 21.165,-

Subaru Impreza

Met de productiestart van de nieuwe Impreza in Amerika is een historische stap gezet: nooit eerder werd het belangrijke model buiten Japan geproduceerd. Met het verplaatsen van de productie naar Amerika anticipeert het merk op de sterk toenemende vraag naar de Subaru-modellen in de VS. Subaru ziet inmiddels voor het achtste jaar op rij een toename van de verkopen in de VS. Daarnaast heeft de Amerikaanse fabriek in de afgelopen 30 jaar laten zien zowel operationeel als kwalitatief op een zeer hoog niveau te produceren.

Subaru Impreza

SIA bouwt momenteel de Legacy, Outback en dus de Impreza, voor met namen de VS en de Canadese markt. In 2018 zal aan die line up een vierde model worden toegevoegd: een volledig nieuwe crossover met drie zitrijen. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, zal de jaarproductie van SIA tegen het einde van 2016 worden verhoogd van 218.000 naar 394.000 eenheden. De verwachting is dat de capaciteit verder zal worden verhoogd naar 436.000 auto's in maart 2019.

Er is nog geen beslissing genomen of de nieuwe Impreza aan het Nederland Subaru-gamma zal worden toegevoegd.

AutoCoach
5 EuroNCAP sterren voor Subaru Impreza5 EuroNCAP sterren voor Subaru Impreza
29 november 2017
Subaru prijst nieuwe ImprezaSubaru prijst nieuwe Impreza
31 augustus 2017
Subaru toont vijfde generatie ImprezaSubaru toont vijfde generatie Impreza
3 juli 2017
Subaru Impreza Auto van het jaar JapanSubaru Impreza Auto van het jaar Japan
12 december 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum