8 januari 2008
Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza nu ook als WRX STi

Autozine
8 januari 2008 | Subaru introduceert zijn nieuwe topmodel van de onlangs gelanceerde Impreza-reeks: de Impreza WRX STI met 300 pk/221 kW. De eerste auto in deze legendarische serie werd in 1994 op de Japanse markt geĆÆntroduceerd. En sindsdien is het WRX STI-concept tot op de dag van vandaag geĆ«volueerd en verder ontwikkeld.

De Subaru Impreza WRX STI is voorzien van een 2,5 liter boxer-turbomotor die 300 pk (221 kW) en een koppel van 407 Nm op de been brengt. Daarmee accelereert de Impreza WRX STI in 5,2 seconden naar 100 km/u en is zijn topsnelheid begrensd op 250 kilometer per uur. Beide uitvoeringen die Subaru op de markt brengt (WRX STI en WRX STI Executive) beschikken af fabriek over Subaru's elektronische rijdynamiek regeling "Vehicle Dynamics Control" en van de Legacy/Outback bekende "SI-Drive".

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Standaard op beide versies zijn onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, multimode DCCD, climate control, cruise control, curtain airbags, een ruitenwisserontdooisysteem, verwarmbare voorstoelen, een zowel axiaal als verticaal verstelbaar stuurwiel en sportstoelen voorin. Gaat het om de Subaru Impreza WRX STI Executive, dan wordt de lijst met standaardvoorzieningen langer. Tot het Executive-pakket behoren namelijk ook nog zaken als DVD-navigatie, 18-inch lichtmetalen BBS-wielen, Recaro-stoelen voorin, sleutelloze toegang en een start/stop knop voor het starten en uitschakelen van de motor. De nieuwe Impreza WRX STI is leverbaar in de kleuren Obsidian Black Pearl, Dark Grey Metallic, Midnight Blue Pearl, Lightning Red, WR Blue Mica en Spark Silver Metallic.

De sterk uitgebouwde wielkasten zijn kenmerkend voor de volgens het principe "vorm volgt functie" ontworpen vijfdeurs carrosserie. De geprononceerde wiglijn, die vanaf de voorbumper over de flank naar achteren loopt, en de scherpe profilering ter hoogte van de taille creëren licht- en schaduweffecten, waardoor de aanblik van de auto varieert, afhankelijk van de lichtinval. De voor- en achterschermen zorgen niet alleen voor een constante luchtstroom van de voorbumper naar de achterbumper; door hun prominente aanwezigheid maken ze de WRX STI ook direct herkenbaar als sportief topmodel.

De aerodynamisch gebogen vorm van de voorbumper naar het voorscherm helpt opwaartse krachten te verminderen en draagt bij tot het behoud van de koersstabiliteit bij hoge snelheden. Het motorcompartiment wordt geventileerd door middel van luchtsleuven aan weerszijden van de voorbumper en aan de achterzijde van de voorschermen.

Het interieur is afgewerkt in zwart en zilver om de vloeiende vormen van het design goed te laten uitkomen. De met Alcantara en leer beklede kuipstoelen bieden de bestuurder en voorpassagier comfort en steun. Daarnaast zijn speciale Recaro-sportstoelen verkrijgbaar die extra zijdelingse steun bieden. De Recaro-stoelen zijn standaard op de Impreza WRX STI Executive.

De Impreza 2.5 WRX STI kost per 8 januari 2008 € 54.304,- en per 1 februari 2008 € 55.695,-. De Executive kost vanaf 8 januari 2008 € 60.412,-, dat wordt vanaf 1 februari 2008 € 61.695,-. De nieuwe modellen zijn in de loop van deze maand leverbaar.

Dutchlease
Subaru WRX STI nu ook als sedanSubaru WRX STI nu ook als sedan
17 september 2010
Subaru maakt prijzen WRX STI bekendSubaru maakt prijzen WRX STI bekend
23 juni 2010
Subaru test snelste WRX STI ooitSubaru test snelste WRX STI ooit
9 juni 2010
Subaru Impreza nu ook als crossoverSubaru Impreza nu ook als crossover
4 juni 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum