4 juni 2010
Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza nu ook als crossover

Autozine
4 juni 2010 | Zoals eerder in Genève al is aangekondigd, wordt het leveringsprogramma van Subaru uitgebreid met een nieuwkomer: de Impreza 'XV'. Het gaat hierbij om een model dat dankbaar gebruik maakt van de beproefde Impreza-technieken, maar dan in combinatie met een aantal crossover kenmerken. De eerste exemplaren van de nieuwe telg zullen in de loop van de maand juli bij de showrooms van Subaru-dealers in Nederland worden afgeleverd.

'XV' staat voor 'Cross Vehicle', waarmee wordt aangeduid dat het om een crossover gaat, ofwel een auto die de eigenschappen van een personenauto en een SUV combineert.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De Impreza XV maakt qua uiterlijk geen geheim van zijn ambities. De auto, die in drie versies naar ons land komt, heeft een stoere uitstraling onder meer door zijn geheel nieuw frontontwerp met een grille, die qua motief overeenkomst vertoont met andere crossovers in het Subaru programma. Verder ontleent het koetswerk zijn krachtige voorkomen aan de styling van de voorbumpers met geïntegreerde mistlampen, matzwarte wielkastverbreders en side-skirts, de apart vormgegeven 16-inch lichtmetalen velgen met banden in de maat 205/55 R16, zwarte aluminium roofrails alsmede een in zwarte kleur afgewerkte dakspoiler rond de achterruit. Ook de zwarte accenten van de lagere delen van de voor- en achterbumper dragen hieraan bij. Er kan gekozen worden uit drie metallic exterieurkleuren: zwart, donkergrijs en wit.

Om het crossover gevoel te benadrukken wordt de Impreza XV, ongeacht de exterieurkleur, voorzien van een interieur in de kleurstelling zwart/bruin, afgewerkt met bruine stiksels. Dit geldt niet alleen voor de bekleding van de zittingen/rugleuningen, want deze tinten en de stiksels worden ook toegepast op de armsteunen in de portieren en op de middenconsole.

De dashboardconsole omvat een nieuw ontwikkelde premium audio-installatie met tien luidsprekers en een USB-aansluiting voor iPod-apparatuur. De installatie is volledig compatible met Bluetooth telefoons. Is er van zo'n koppeling sprake, dan kan de telefoonfunctie door middel van toetsen op het stuurwiel worden bediend. De microfoon voor het handsfree bellen is geïntegreerd in de dakconsole van de Impreza XV. Het interieur is verder standaard uitgerust met onder meer een lederen stuurwiel, dito pookknop en een flinke extra opbergruimte tussen de voorstoelen.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De Subaru Impreza XV wordt leverbaar in drie uitvoeringen. Allereerst als 2.0R met benzinegestookte 2,0 liter boxermotor (150 pk / 196 Nm), gekoppeld aan een vijftraps handgeschakelde versnellingsbak met hoge en lage gearing. De tweede mogelijkheid wordt gevormd door dezelfde 2.0R-krachtbron, maar dan in combinatie met Subaru's automatische transmissie voorzien van Manual Mode.

Vanzelfsprekend wordt de Impreza XV tevens leverbaar met de inmiddels beproefde boxer diesel motor (150 pk / 350 Nm), bekend uit de Impreza-, Forester- en Legacy/Outback-reeks. De turbokrachtbron van de Impreza XV 2.0D is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. In alle gevallen is Subaru's Vehicle Dynamics Control systeem standaard.

De XV-uitvoeringen komen qua uitrusting, buiten de specifieke uiterlijke kenmerken en interieurbekleding, in grote lijnen overeen met Impreza's Sport-versies.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De consumentenprijzen voor de XV zijn exact gelijk aan die van de 2.0R Sport en 2.0D Sport, te weten:

  • Impreza 2.0R XV AWD € 27.995,-
  • Impreza 2.0R XV automaat AWD € 29.995,-
  • Impreza 2.0D XV AWD € 33.995,-
Dutchlease
Subaru WRX STI nu ook als sedanSubaru WRX STI nu ook als sedan
17 september 2010
Subaru maakt prijzen WRX STI bekendSubaru maakt prijzen WRX STI bekend
23 juni 2010
Subaru test snelste WRX STI ooitSubaru test snelste WRX STI ooit
9 juni 2010
Subaru Impreza nu ook als WRX STI sedanSubaru Impreza nu ook als WRX STI sedan
6 april 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum