9 juni 2010
Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru test snelste WRX STI ooit

Autozine
9 juni 2010 | Subaru heeft een test- en ontwikkelingsprogramma afgerond op de NĂ¼rburgring. Hier is in de afgelopen maanden een serie moordende uithoudingsproeven gedaan met Subaru's WRX STI voor modeljaar 2011. Doel van het project was te komen tot 'de snelste WRX STI ooit' in serieproductie.

Met 'snelste' doelt Subaru zeker niet alleen op de topsnelheid of het vermogen van de auto, het gaat om het totaalpakket aan kwaliteiten dat de WRX STI moet bieden om dit predicaat te kunnen voeren. De WRX STI mag zich in de ogen van de fabrikant namelijk pas 'snelste' noemen wanneer het volledige concept staat als een huis: de rijkwaliteiten, de controleerbaarheid en de prestaties.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De belangrijkste modificaties in het kader van modeljaar 2011 omvatten verfijningen aan het chassis en de set-up van de vering/demping. Door uitputtend testwerk op onder meer de Nordschleife heeft Subaru voor de modeljaar 2011-versies van de WRX STI opnieuw vooruitgang weten te boeken in alle aspecten van zijn dynamiek. Viervoudig WRC-winnaar Tommi Mäkinen, die de auto op de Nordschleife uitvoerig aan de tand voelde: "Ongeacht het parcours kan ik haarfijn aanvoelen hoe de auto gaat reageren op mijn commando's en blijft deze zelfs in de meest extreme situaties en meest 'tricky' bochten optimaal beheersbaar. Dat is waar het bij Subaru om draait, vertrouwen".

Als gevolg van de vele tests op de Nürburgring staat er inmiddels een rondetijd van 7'55'00 op de klok, de snelste tijd die Subaru ooit op het bewuste parcours realiseerde.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De 2011-uitvoeringen van de Subaru WRX STI, die behalve als vijfdeurs hatchback thans ook als vierdeurs sedan leverbaar wordt, zullen in de loop van september in Nederland arriveren. De modelnaam 'Impreza' wordt voor de nieuwe topmodellen niet langer gevoerd.

KwikFit
Subaru WRX STI nu ook als sedanSubaru WRX STI nu ook als sedan
17 september 2010
Subaru maakt prijzen WRX STI bekendSubaru maakt prijzen WRX STI bekend
23 juni 2010
Subaru Impreza nu ook als crossoverSubaru Impreza nu ook als crossover
4 juni 2010
Subaru Impreza nu ook als WRX STI sedanSubaru Impreza nu ook als WRX STI sedan
6 april 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum