17 augustus 2007
Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza

Nieuwe Subaru Impreza en Justy op IAA

Autozine
17 augustus 2007 | Tijdens de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt, toont Subaru de nieuwe Impreza en Justy. Bovendien krijgt de B9 Tribeca een nieuw front.

De derde generatie Subaru Impreza wordt gepresenteerd zoals deze ook voor de Benelux-markt beschikbaar komt. Ontwikkeld met de nadruk op nieuw ontwerp voor een breder publiek en verfijning van comfortelementen, is de Impreza natuurlijk voorzien van Symmetrical AWD en leverbaar met de 1,5 en 2,0 liter boxermotor. Een prototype van de WRC-Concept Car, gebaseerd op de nieuwe Subaru Impreza, geeft al heel aardig weer hoe het toekomstige rallykanon van Subaru eruit gaat zien.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De nieuwe Subaru Justy vervult de rol van meest compacte auto binnen het leveringsprogramma. Hij kenmerkt zich door een grote wendbaarheid en een verrassend ruim interieur, terwijl dit model in een bijzonder gunstig brandstofverbruik en laag emissieniveau voorziet. De Justy wordt gefabriceerd bij Daihatsu in Japan onder een OEM-overeenkomst met FHI.

Mede door een gerestyled uiterlijk waarvan in belangrijke mate het front, werd het concept van "progressive SUV" aanzienlijk versterkt. Met zijn nieuwe zescilinder boxermotor combineert de Tribeca uitzonderlijke rijprestaties met een geraffineerde styling.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Afgezien van 2008-uitvoeringen van overige modellen, toont Subaru op de I.A.A. de gloednieuwe viercilinder Boxer Turbo Dieselmotor, die vanaf begin 2008 in de Legacy/Outback-reeks, en later in andere Subaru-modellen leverbaar wordt. Het gaat hier om 's werelds eerste en enige diesel-boxermotor. Verder is er de electrisch aangedreven Subaru R1e die inmiddels in Japan wordt gebruikt en een voorbeeld is van Subarus aandacht voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieen.

Subaru WRX STI nu ook als sedanSubaru WRX STI nu ook als sedan
17 september 2010
Subaru maakt prijzen WRX STI bekendSubaru maakt prijzen WRX STI bekend
23 juni 2010
Subaru test snelste WRX STI ooitSubaru test snelste WRX STI ooit
9 juni 2010
Subaru Impreza nu ook als crossoverSubaru Impreza nu ook als crossover
4 juni 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum