1 december 2011
Subaru BRZ

Subaru BRZ

Subaru introduceert BRZ

Autozine
1 december 2011 | Subaru heeft op de 42-ste autotentoonstelling van Tokio de BRZ onthuld. De BRZ is een achterwielaangedreven sportwagen met boxermotor. De BRZ wordt medio 2012 in Nederland verwacht.

Het lage zwaartepunt werd gerealiseerd doordat de Subaru boxermotor in een speciaal voor de BRZ ontwikkelde chassis-layout kon worden geïntegreerd. Daar komt bij dat de designers mede dankzij de laag geplaatste boxermotor, ook een lage zitpositie voor de bestuurder, hetgeen zo eigen is voor een sportwagen, wisten te verwezenlijken.

Subaru BRZ

De coupé is met zijn hoogte en breedte van respectievelijk 1.300 en 1.775 mm relatief laag en breed gestileerd. Toch gaat het bij de BRZ om een volwaardige 2+2, hetgeen inhoudt dat er achterin nog bescheiden zitruimte voorhanden is.

De lage zeshoekige grille zijn type koplampen en het zessterren-logo aan de voorzijde vormen gemeenschappelijke stylingelementen van alle recent verschenen Subaru-modellen. De flanken van de auto laten niets te raden over voor wat betreft de sportieve inborst van de BRZ, met zijn sterk naar achteren oplopende taillelijn, korte overhangen en specifieke vormen voor de achterste dakstijlen, achterlichtunits en vorm van het kofferdeksel.

De BRZ is beschikbaar met twee transmissies. Allereerst is er de handgeschakelde zesversnellingsbak, waarmee dankzij korte overbrengingsverhoudingen optimaal van het potentieel van de BRZ genoten kan worden. Daarnaast kan de sportcoupé worden geleverd met een zestraps automatische transmissie, met keuze uit twee modi voor verlangde schakelrespons, terwijl de bestuurder desgewenst handmatig een vlotte schakeling via stuurflippers kan aansturen.

Subaru BRZ

Het onderstel heeft op lage inbouw afgestemde veerpoten vóór en double wishbone ophanging achter, een standaard gemonteerde elektronische stabiliteitssysteem, brede en lage 215/45R17 banden (uiteraard gemonteerd op lichtmetalen wielen).

Subaru toont STI Performance ConceptSubaru toont STI Performance Concept
8 april 2015
Subaru BRZ wint IIHS Top Safety PickSubaru BRZ wint IIHS Top Safety Pick
4 augustus 2014
STI lanceert Subaru BRZ tS in JapanSTI lanceert Subaru BRZ tS in Japan
19 augustus 2013
Subaru BRZ onderscheiden door IIHSSubaru BRZ onderscheiden door IIHS
11 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum