19 augustus 2013
Subaru BRZ

Subaru BRZ

STI lanceert Subaru BRZ tS in Japan

Autozine
19 augustus 2013 | Subaru Tecnica International Inc (STI), het bedrijf dat de autosport activiteiten voor Subaru verzorgt, heeft vandaag bekend gemaakt dat de BRZ tS in productie zal gaan. De verkoop start per 19 augustus via de Japanse dealers. De BRZ STI tS wordt in een oplage van 500 stuks geproduceerd. Maximaal de helft daarvan komt als GT beschikbaar. Afhankelijk van de belangstelling, zal Subaru overwegen het model ook in andere landen te verkopen.

De ingrepen door STI zijn veelomvattend. Er is onder meer een aandrijfas met een grotere diameter gemonteerd. Ook staat de tS op door STI ontworpen, zilverkleurige 18 inch lichtmetalen wielen met 225/40ZR18 Pilot Super Sport banden van Michelin. De remmen zijn van Brembo en bestaan uit geventileerde 17-inch schijfremmen met remklauwen met STI-logo.

Subaru BRZ

Demping en vering zijn aangepast door STI en het bedrijf heeft de achterwielophanging van stuggere bussen voorzien en voor is een veerpootbrug geplaatst. Ook heeft STI het VDC (Vehicle Dynamics Control) aangepast. Voor een extra opzwepend motorgeluid is een "Sound Creator" luchtfilter gemonteerd.

Naast de technische aanpassingen is ook de buitenzijde beetgepakt. In het oog springen het door STI ontworpen onderste deel van de voorspoiler, de inlaten op de zijschermen en de aluminium instaplijsten op de dorpels met tS-logo. Natuurlijk ontbreken de STI-emblemen op voor- en achterzijde niet.

In het interieur maken een snelheidsmeter met STI-logo, stoelen met STI-logo en rode stiksels, het speciaal ontworpen en met leer beklede STI-sportstuur en de met Alcantara beklede overkapping van het instrumentenpaneel een duidelijk verschil met de normale BRZ. Tevens zijn diverse kunststofdelen vervangen door koolstofvezel elementen, is er een met leer beklede versnellingspookknop met STI-logo gemonteerde en heeft het instrumentencluster een koolstofvezel-look gekregen.

Subaru BRZ

Van de BRZ STI tS is ook een GT-versie leverbaar die vooral de autosportliefhebber moet aanspreken. Het model is voorzien van een door STI ontwikkelde, verstelbare achterspoiler uit koolstofvezel, zwarte, door BBS ontworpen, 18-inch aluminium wielen en kuipstoelen van Recaro.

Subaru toont STI Performance ConceptSubaru toont STI Performance Concept
8 april 2015
Subaru BRZ wint IIHS Top Safety PickSubaru BRZ wint IIHS Top Safety Pick
4 augustus 2014
Subaru BRZ onderscheiden door IIHSSubaru BRZ onderscheiden door IIHS
11 september 2012
Subaru start productie BRZSubaru start productie BRZ
16 maart 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum