5 januari 2012
Subaru BRZ

Subaru BRZ

Subaru BRZ Concept STI debuteert Brussel

Autozine
5 januari 2012 | Subaru zorgt op de Autosalon van Brussel (12 - 22 januari) voor een Europese première: op stand 9.11 in hal 9 toont het merk de 'Subaru BRZ Concept STI'. Het gaat hier om een doorontwikkeling op basis van de Subaru BRZ. Tot dusver was de Concept STI alleen te zien op de Los Angeles Auto Show.
AutoCoach

De basis voor de BRZ Concept – STI is de onlangs in Tokyo voor het eerst getoonde BRZ, een dynamische, compacte sportcoupe met Subaru-boxermotor en achterwielaandrijving.

Subaru BRZ

Dankzij de lage plaatsing van de compacte 2,0 liter Subaru boxermotor kenmerkt de BRZ Concept STI zich door vloeiende en lage lijnen. De grille, geflankeerd door koplampen in de vorm van haviksogen, maken de auto tot een zeer opvallende verschijning, onmiddellijk herkenbaar als een Subaru. De toegevoegde voor- en achterspoilers maken meteen duidelijk dat er niet te spotten valt met deze versie en zorgen bovendien voor extra neerwaartse druk, waardoor de wegligging op een zo mogelijk nog hoger peil komt te liggen dan dat van de standaard Subaru BRZ.

Ook het achteraanzicht van het STI-showmodel laat niets aan de verbeelding over, mede dankzij de uitgebouwde wielkasten, een forse diffusor en twee dubbele uitlaatpijpen. Daarnaast is het showmodel dat op het Autosalon van Brussel wordt getoond uitgerust met een carbonfiber dak, zoals dat ook op speciale versies van de WRX STI wordt toegepast. Niet alleen zorgt dit voor een lager totaalgewicht, maar ook voor een verdere verlaging van het zwaartepunt, met alle voordelen voor de rijeigenschappen vandien.

Vergeleken met andere Subaru-modellen ligt de speciaal voor de BRZ ontwikkelde boxermotor 120 mm lager en liefst 240 mm dichterbij het middelpunt van het chassis. Daarmee behoort het zwaartepunt tot het laagst mogelijke bij personenauto's. De Subaru boxermotor met Toyota's D-4S directe inspuiting belooft garant voor goede prestaties in combinatie met bevredigende milieueigenschappen. Om het potentieel van de auto optimaal te kunnen beteugelen is de Concept STI voorzien van een Brembo remsysteem.

Subaru Benelux verwacht de productieversie van de gewone Subaru BRZ in de komende zomer op de Nederlandse markt te kunnen introduceren.

XLLease
Subaru toont STI Performance ConceptSubaru toont STI Performance Concept
8 april 2015
Subaru BRZ wint IIHS Top Safety PickSubaru BRZ wint IIHS Top Safety Pick
4 augustus 2014
STI lanceert Subaru BRZ tS in JapanSTI lanceert Subaru BRZ tS in Japan
19 augustus 2013
Subaru BRZ onderscheiden door IIHSSubaru BRZ onderscheiden door IIHS
11 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum