26 augustus 2015
Smart ForFour

Smart ForFour

Smart nu ook for Dogs

Autozine
26 augustus 2015 | Samen met je trouwe viervoeter met de auto op reis kan lastig zijn, vooral wanneer hij al wat ouder is of korte pootjes heeft. De readyspace stoelen in de ForFour bieden daarvoor nu de oplossing. Met een enkele handbeweging kan de instaphoogte met 12 centimeter worden verlaagd.
Nieuwe vloermatten voor de ForFour?
Dat kan! Vanaf € 33,-
Just Carpets.nl

Eigenlijk zijn de hippe omkeerbare kussens van de readyspace stoelen bedacht om grotere spullen te kunnen vervoeren. Maar de hondenbezitters onder de Smart-rijders kwamen al snel tot de ontdekking dat ze ook een uitkomst zijn om honden eenvoudig en zonder overmatige inspanning aan boord te laten springen.

Smart ForFour

Op het met 12 centimeter verlaagde oppervlak is bovendien plaats voor een reiskennel of deken. Voor frisse lucht zorgen de standaard geleverde ventilatieramen. En omdat de kussens van de achterbank 180 graden gedraaid kunnen worden, blijven ze ook bij hondenvervoer netjes en schoon. Een bijkomend voordeel is dat de achterdeuren van de ForFour standaard tot bijna 90 graden kunnen worden geopend en dat betekent extra comfort bij het instappen.

"Vooral kleine honden en grote honden op leeftijd hebben vaak moeite om in de auto te springen", aldus dierenarts Heike Lieberknecht uit het Duitse Birkenau bij Mannheim. "De plaats achter het baasje of het vrouwtje is bij onze trouwe viervoeters zeer geliefd. Door de lagere positie is iedereen goed beschermd wanneer er hard geremd moet worden of zelfs in geval van een aanrijding. Maar hoe dan ook: doe de hond altijd de gordel om!" Daarbij geldt: hoe korter de speciale hondengordel hoe veiliger. Met een adapter kunnen de in de handel verkrijgbare hondengordels eenvoudig aan het gordelslot van de Smart worden gekoppeld. Een reiskennel, die ook op de achterbank van de Smart ForFour past en ervoor zorgt dat het dier aan boord kan komen, is eveneens een veilige transportmogelijkheid voor de hond en zijn chauffeur.

Smart ForFour
KwikFit
NLE biedt prive-lease voor Smart EV aanNLE biedt prive-lease voor Smart EV aan
27 oktober 2017
Smarthuren.nl breidt uit naar RotterdamSmarthuren.nl breidt uit naar Rotterdam
25 maart 2016
Witkar start freefloating autoverhuurWitkar start freefloating autoverhuur
25 augustus 2015
Smart ForFour nu ook met 66 kW motorSmart ForFour nu ook met 66 kW motor
19 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum