23 april 2010
Skoda Yeti

Skoda Yeti

Skoda Yeti is Trekauto van het Jaar

Autozine
23 april 2010 | De Škoda Yeti is door het ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2010. In zijn klasse wist ook de Škoda Superb Combi een eerste plaats op te eisen. Na twee dagen testen op de DAF testbaan in St. Oedenrode was de jury het meest te spreken over de Škoda Yeti 1.2 TSI.

Op zoek naar een Skoda Yeti?
bynco heeft er 9 vanaf € 14.445,-

Skoda Yeti

In de kleinste klasse (A) eiste de Škoda Yeti 1.2 TSI direct de eerste plaats op, waarmee alle mogelijke twijfels over de spaarzame 1.2 motor in een trekauto voorgoed zijn weggenomen. Ook in de D-klasse kwam een Škoda als winnaar uit de bus. Hier trok de Škoda Superb Combi 1.8 TSI letterlijk aan het langste eind. Daarmee herhaalt Škoda de overwinning van vorig jaar, toen de Superb de verkiezing won en de Octavia Combi winnaar in zijn klasse werd.

Skoda Yeti

Maar nog belangrijker dan de eerste plaats per categorie, was natuurlijk de overall winnaar. De jury, bestaande uit specialisten die het rijgedeelte voor hun rekening namen, en niet-rijdende juryleden die comfort en functionaliteit beoordeelden, koos na zorgvuldige afweging de Škoda Yeti 1.2 TSI als Trekauto van het Jaar 2010.

Het ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen is een begrip onder kamperend Nederland. De verkiezing van Trekauto van het Jaar is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, waarmee de kritische consument wordt gewezen op de sterktes en zwaktes van de (dit jaar 23) deelnemende auto's, verdeeld over zes categorieën. In het meinummer wordt uitgebreid verslag gedaan van de jurering.

Skoda Yeti Skoda produceert 500.000ste YetiSkoda produceert 500.000ste Yeti
23 november 2015
Vernieuwde Skoda Yeti vanaf 23 januariVernieuwde Skoda Yeti vanaf 23 januari
22 januari 2014
Skoda maakt prijzen nieuwe Yeti bekendSkoda maakt prijzen nieuwe Yeti bekend
18 december 2013
Skoda Yeti ondergaat faceliftSkoda Yeti ondergaat facelift
14 augustus 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum