1 juni 2013
Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda start Superb productie in vernieuwde fabriek

Autozine
1 juni 2013 | In de Škoda fabriek in Kvasiny is de productie gestart van de nieuwe Superb en Superb Combi. Voor de fabricage van Škoda's topmodel onderging de fabriek een grondige modernisering.
AutoCoach

"We  hebben opnieuw een mijlpaal bereikt in nieuwe productietechnieken", aldus Michael Oeljekaus, binnen de Škoda-directie verantwoordelijk voor productie en logistiek. "Het hele team van productie, planning, machinebouw en logistiek hebben samen een geweldige prestatie geleverd om de productiekwaliteit van de fabriek naar een nóg hoger niveau te tillen".

Skoda Superb (2008 - 2015)

Voor de bouw van de nieuwe Superb werd de assemblage- en carrosseriehal volledig gemoderniseerd met nieuwe machines en gereedschappen. Ook het logistieke proces is geoptimaliseerd. Zo gaan de aandrijflijnen nu rechtstreeks naar de productielijnen volgens het just-in-time principe. Ook heeft Škoda nieuwe systemen ontwikkeld voor de finale assemblage, zoals een testsysteem voor de geometrie van de auto.

De nieuwe Superb staat vanaf zaterdag 29 juni in de Nederlandse showrooms. Het vlaggenschip trekt de aandacht met een nieuw design, een fris interieur en motoren die tot 19 procent zuiniger en schoner zijn geworden.

Kvasiny is 1 van de 3 Škoda fabrieken in Tsjechië, waar zo'n 4.500 mensen werken. Behalve de Superb rollen hier ook de  Yeti en sinds januari de Roomster van de band. In totaal werden hier in 2012 153.700 Škoda's geproduceerd. Door de Roomster productie begin dit jaar van Vrchlabi naar Kvasiny te verhuizen, is er een nieuwe onderdelenhal en assemblagelijn gebouwd. Als gevolg hiervan is nu ook de productie van aandrijflijnen gestart in Kvasiny. Een nieuwe fabriekshal voor chassisproductie staat later dit jaar nog op de planning.

Skoda introduceert Superb Sprint ProSkoda introduceert Superb Sprint Pro
6 september 2013
Vernieuwde Skoda Superb vanaf 29 juniVernieuwde Skoda Superb vanaf 29 juni
28 juni 2013
Skoda introduceert vernieuwde SuperbSkoda introduceert vernieuwde Superb
17 mei 2013
Opfrisbeurt voor Skoda SuperbOpfrisbeurt voor Skoda Superb
3 april 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum