3 april 2013
Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb (2008 - 2015)

Opfrisbeurt voor Skoda Superb

Autozine
3 april 2013 | De nieuwe Skoda Superb en Superb Combi ondergingen een facelift en beleven hun wereldprimeur op 19 april 2013, op de vooravond van de Shanghai Motor Show. Zowel het ontwerp als de uitrusting zijn aangepast. De nieuwe Superb staat vlak voor de zomer bij de Nederlandse Skoda dealer.

Op zoek naar een Skoda Superb?
DAS import heeft er 11 vanaf € 16.512,-

Skoda Superb (2008 - 2015)

De Skoda Superb is aan de voor-en achterzijde vernieuwd. De voorzijde is opnieuw ontworpen tot aan de A-stijl en is meer onderscheidend dan voorheen. De grille, het Skoda logo, kop-en mistlampen, bumpers, spatborden en motorkap zijn allemaal nieuw. De voorzijde heeft een aanzienlijk bredere grille en de volledig opnieuw ontworpen koplampen zorgen voor een zelfverzekerde blik. Voor het eerst is de Superb leverbaar met bi-xenon koplampen met geďntegreerde LED-dagrijverlichting.

Skoda Superb (2008 - 2015)

Ook de achterkant van de Superb hatchback en Combi is volledig opnieuw ontworpen. Uiteraard is de voor Skoda zo herkenbare C-vorm te zien bij de achterlichten. Bij de Superb bestaat deze uit drie strepen, zodat de auto altijd herkend wordt. De twee driehoekige elementen bij de kentekenplaat zijn een ander onmiskenbaar kenmerk van de nieuwe Skoda designrichting.

Voor de nieuwe Superb zijn twee nieuwe metallic lakken verkrijgbaar: Metal Grey en Moon White. Nieuwe 16 - tot 18-inch lichtmetalen velgen ronden het aanbod af.

Er is keuze uit drie-en vier-spaaks stuurwielen en er zijn negen nieuwe bekledingsstoffen en patronen leverbaar. De meest luxe uitvoering, de Skoda Superb Laurin & Klement, is beschikbaar met een nieuwe bruin-ivoor kleurencombinatie.

Een aantal motoren verbruikt tot 19 procent minder brandstof dan voorheen. Alle dieselmotoren zijn nu standaard voorzien van het start-stopsysteem en energierecuperatie, net als de 1.4 TSI/92 kW benzinemotor. De Superb Greenline 1.6 TDI/77kW verbruikt 4,2 liter diesel per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 109 g/km, waarmee de auto in de 20% bijtellingscategorie valt. De 2.0 TDI/103 kW dieselmotor beschikt nu over een handgeschakelde versnellingsbak in de 4x4 versie. De vierwielaangedreven 2.0 TDI/125 kW diesel isleverbaar met een zestraps DSG transmissie.

Een unieke Skoda-gepatenteerde oplossing maakt het mogelijk de achterklep op twee manieren te gebruiken: gebruikers kunnen ervoor kiezen om alleen het kofferdeksel of de gehele achterklep inclusief de achterruit te openen. De technologie is nog eenvoudiger te bedienen: elke opening modus heeft nu een eigen knop. Tot nu toe moesten gebruikers een shift-knop gebruiken.

Skoda Superb (2008 - 2015)

Het comfort aanbod in de nieuwe Superb is sterk toegenomen met de nieuwste generatie Automatic Parking Assistant. Deze kan niet alleen in en uit parkeervakken rijden parallel aan de weg, maar ook achteruit inparkeren in vakken dwars op de weg.

Daarnaast is de nieuwe Superb voorzien van een groot aantal comfort functies, zoals een elektrisch schuifdak met geďntegreerde zonnecellen in de hatchback, een elektrisch panoramisch zonnedak in de Combi, KESSY (Keyless Entry Start and Exit System), vier moderne audio-en navigatiesystemen met als topversie Columbus, met 6,5 inch kleuren touchscreen en geďntegreerde 30GB harde schijf.

De Superb is standaard uitgerust met ESC, ABS en Brake Assist. Het optionele Adaptive Frontlight System zorgt voor uitstekend zicht in het donker doordat de lampen zich aan de rijomstandigheden aanpassen. De Driver Activity Assistant houdt het stuurgedrag in de gaten en beschouwt afwijkingen van het normale patroon als een aanwijzing voor verminderde concentratie van de bestuurder en geeft dit dan aan. De optionele Hill-Hold assistent zorgt voor een soepele start bergopwaarts zonder gebruik van de handrem.

Op zoek naar een Skoda Superb?
bynco heeft er 2 vanaf € 13.140,-

Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda introduceert Superb Sprint ProSkoda introduceert Superb Sprint Pro
6 september 2013
Vernieuwde Skoda Superb vanaf 29 juniVernieuwde Skoda Superb vanaf 29 juni
28 juni 2013
Skoda start Superb productie in KvasinySkoda start Superb productie in Kvasiny
1 juni 2013
Skoda introduceert vernieuwde SuperbSkoda introduceert vernieuwde Superb
17 mei 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum