30 mei 2008
Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb (2008 - 2015)

Vijf EuroNCAP sterren voor de nieuwe Skoda Superb

30 mei 2008 | De Škoda Superb is door Euro NCAP bekroond met vijf sterren, de hoogst mogelijke score bij het onafhankelijke onderzoeksinstituut dat de veiligheid van auto's test. In het rapport wordt speciaal vermeld dat de bescherming van de knieën en dijen van de inzittenden excellent is.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Škoda Superb, die medio september in Nederland zijn opwachting maakt, was veiligheid een erg belangrijk onderdeel. Zo is de auto in Nederlandse uitvoering standaard voorzien van 7 airbags. Dit zijn de bestuurders- en bijrijders airbag, zij-airbags voor bestuurder en bijrijder, hoofdairbags voor én achter en tot slot de knie airbag voor de bestuurder. Optioneel kunnen daar nog zij-airbags voor de achterpassagiers aan worden toegevoegd.

Skoda Superb (2008 - 2015)

De Superb behaalde tevens de hoogste score bij simulaties van een zijwaartse botsing en een zijwaartse botsing tegen een paal, waarbij 35 punten werden uitgedeeld voor de bescherming van volwassenen en 40 punten voor de bescherming van kinderen. De kwaliteit van bescherming van voetgangers is tevens hoog.

"De nieuwe Škoda Superb is ontwikkeld om de inzittenden te voorzien van de hoogst mogelijke veiligheid. De EuroNCAP resultaten bevestigen dat we erin geslaagd zijn een auto van topkwaliteit te produceren, zowel op het gebied van prestatie, gebruiksgemak en veiligheid, één van de belangrijkste aspecten vanuit klantenperspectief, en daar ben ik erg blij mee", aldus Dr. Eckhard Scholz, Škoda Auto Board Member, verantwoordelijk voor technische ontwikkeling.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!