15 juli 2013
Skoda Rapid Spaceback

Skoda Rapid Spaceback

Skoda onthult Rapid Spaceback

Autozine
15 juli 2013 | Skoda introduceert de Rapid Spaceback. Daarmee krijgen Skoda-rijders nog meer keus in de klasse tussen de Fabia en Octavia. De nieuwkomer is een hatchback met het uiterlijk van een combi en is daarmee een nieuwe ontwikkeling voor het merk. De première van de Rapid Spaceback is tijdens de IAA van Frankfurt in september 2013. De maand erna beginnen de Europese marktintroducties.

Op zoek naar een Skoda Rapid Spaceback?
bynco heeft er 6 vanaf € 10.950,-

Skoda Rapid Spaceback

De nieuwe Skoda Rapid Spaceback heeft een eigen uitstraling. In vergelijking met conventionele hatchbacks oogt hij dynamisch en gestrekter, waardoor de lijn bijna iets van een combi heeft.

Skoda Rapid Spaceback

De belangrijkste elementen in het dynamische silhouet zijn de strak getekende carrosserielijnen, de 2.602 millimeter grote wielbasis en de scherpe, hoge tornadolijn. Tussen de C- en D-stijl zit een derde zijruit.

Het glazen panoramadak zorgt voor een groter gevoel van ruimte en is als optie leverbaar. Het getinte glas loopt van de voor- tot aan de achterruit en biedt alle inzittenden een vrije blik naar boven. Het getinte glas van de achterruit loopt in combinatie met het glazen dak ongeveer tien centimeter verder door naar beneden dan met de standaard ruit. Samen met het  panoramadak ontstaat zo een donker getint glasoppervlak vanaf de voorruit via het dak tot ver in de achterklep.

De achterkant van de Skoda Rapid Spaceback onderstreept het sportieve karakter. Strakke lijnen zorgen voor een harmonieus ogend geheel. Een zwart diffusor-element en de brede achterlichten met de voor Skoda kenmerkende C-vorm benadrukken de breedte.

Skoda Rapid Spaceback

De voorzijde van de Skoda Rapid Spaceback is tot aan de B-stijlen identiek aan de Rapid zoals die sinds begin dit jaar op de markt is. De belangrijkste elementen zijn de karakteristieke, chroomomrande grille met 19 verticale spijlen, het nieuwe Skoda-logo voorop de motorkap plus de koplampen en mistlampen die in klaverbladvorm gerangschikt zijn.

De nieuwkomer mag dan krap 18 centimeter korter zijn dan de Rapid, de inzittenden genieten van net zoveel interieurruimte. In zijn segment biedt de Rapid Spaceback volop beenruimte (64 millimeter) en hoofdruimte (980 millimeter) achterin. Ook de bagage-inhoud behoort met 415 respectievelijk 1.380 liter (met neergeklapte achterbank) tot de betere in zijn categorie.

Daarbij heeft de nieuwe Rapid Spaceback naar wens een dubbele bagagevloer. Daarmee is de bagageruimte horizontaal in twee niveaus in te delen, wat letterlijk dubbel gebruiksgemak oplevert. Bovendien hoeft de vloer niet buiten de auto achter te blijven als maximaal volume is gevraagd, want hij is eenvoudig in de onderste positie verschuifbaar.

Skoda Rapid Spaceback
AutoCoach

Verder beschikt de Rapid Spaceback over alle nuttige voorzieningen uit de Rapid. Denk daarbij aan de ijskrabber in de tankklep, het vak voor een veiligheidshesje onder de bestuurdersstoel, de tweezijdig bruikbare bagagemat en de afvalbakjes in de portieren. Andere voorbeelden zijn de houder voor parkeerkaartjes, de multimediahouder, bekerhouders voor- en achterin en een hoedenplank die verticaal achter de achterbank is op te bergen.

De Rapid Spaceback komt met vier benzinemotoren en twee dieselmotoren op de markt. De moderne krachtbronnen leveren 55 tot 90 kW. De 66 kW sterke 1.6 TDI Greenline maakt in de Spaceback zijn debuut in de Rapid-reeks. In het nieuwe model bedraagt het verbruik 3,8 l/100 km en de CO2-uitstoot komt uit op 99 g/km. Daarmee valt hij binnen de grenzen voor 20% bijtelling.

De Skoda Rapid Spaceback is de jongste toevoeging in het kader van het grootste modellenoffensief uit de bijna 118-jarige Skoda-historie. Binnen enkele jaren zal het Tsjechische automerk het volledige gamma hebben vernieuwd en uitgebreid. Gemiddeld komt elke zes maanden een nieuwe of gefacelifte Skoda op de markt. Het modellenoffensief vormt de basis van de Skoda-groeistrategie tot 2018. In dat jaar moeten de wereldwijde Skoda-verkopen uitkomen op minstens anderhalf miljoen auto's per jaar.

Skoda Rapid Spaceback
XLLease
Skoda verlaagt private lease prijs RapidSkoda verlaagt private lease prijs Rapid
18 oktober 2018
Skoda prijst vernieuwde Rapid SpacebackSkoda prijst vernieuwde Rapid Spaceback
2 juni 2017
Skoda Rapid Spaceback ondergaat faceliftSkoda Rapid Spaceback ondergaat facelift
22 februari 2017
Skoda Rapid Spaceback als BusinesslineSkoda Rapid Spaceback als Businessline
18 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum