24 januari 2019
Skoda Kamiq

Skoda KAMIQ

Nieuwe SUV van Skoda heet KAMIQ

Autozine
24 januari 2019 | De nieuwe SUV van Skoda heet KAMIQ. De cross-over is de derde SUV van Skoda voor de Europese markt en vormt de volgende stap in het SUV-offensief van de Tsjechische autofabrikant. Het woord KAMIQ komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als 'tweede huid', die perfect past in elke situatie. De nieuwe cross-over deelt zijn naam met de KAMIQ die nu al in China leverbaar is, maar wijkt verder op alle fronten af als compleet nieuw model.

Op zoek naar een Skoda Kamiq?
bynco heeft er 10 vanaf € 22.450,-

Skoda Kamiq

De naam KAMIQ maakt deel uit van een cross-model naamgeving voor het SUV-modellengamma. Alle namen van de huidige Skoda SUV-modellen beginnen met een K en eindigen met een Q: KODIAQ en KAROQ.

Skoda Kamiq

Met de nieuwe Skoda KAMIQ zet de Tsjechische autofabrikant de volgende stap in zijn SUV-offensief en breidt het merk zijn aanbod uit met een compact en op levensstijl gericht instapmodel voor de Europese markt. De Skoda KAMIQ combineert de wendbaarheid en rijeigenschappen van een compacte auto met de klassieke voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht, gemakkelijker in- en uitstappen en meer bodemvrijheid. Op basis van het modulaire MQB-platform biedt het Skoda-model nieuwe assistentiesystemen alsmede talloze Simply Clever-functies die net zo typerend zijn voor het merk als de beschikbare ruimte.

De wereldpremière van de nieuwe Skoda KAMIQ vindt plaats op de autosalon van Genève, (7 tot en met 17 maart 2019).

Skoda KAMIQ nu ook met 1.5 TSISkoda KAMIQ nu ook met 1.5 TSI
8 november 2019
Skoda maakt prijzen KAMIQ bekendSkoda maakt prijzen KAMIQ bekend
26 september 2019
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Kamiq5 EuroNCAP sterren voor Skoda Kamiq
4 september 2019
Skoda onthult KAMIQSkoda onthult KAMIQ
26 februari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum