27 september 2011
Skoda Citigo

Skoda Citigo

Skoda introduceert Citigo

Autozine
27 september 2011 | In de Škoda-fabriek te Bratislava begint in de week van 10 oktober de productie van de Citigo, een gloednieuw model in het A-segment. De nieuwkomer bereikt Nederland begin zomer 2012. De Škoda Citigo is het zevende model in het Škoda-gamma. Deze compacte auto wordt zowel als 3-deurs en als 5-deurs versie leverbaar.

Op zoek naar een Skoda Citigo?
bynco heeft er 23 vanaf € 7.130,-

Skoda Citigo

De Citigo is op slag herkenbaar als Škoda. Daar zorgt de karakteristieke grille voor. Nieuw is dat het Škoda-logo niet meer bovenin de grille, maar vooraan de motorkap is geplaatst. Dit nieuwe stijlkenmerk was ook al op de MissionL concept car te zien.

Skoda Citigo

Met een wielbasis van 2,42 meter op een lengte van 3,56 meter is duidelijk dat de nieuweling focust op interieurruimte. De breedte en hoogte bedragen respectievelijk 1,65 en 1,48 meter. De bagageruimte komt uit op 251 liter, waarvan 951 liter is te maken door de achterbank neer te klappen. In de bagageruimte zorgen een uitklapbaar rek en handige netten ervoor dat de aankopen netjes geordend blijven.

Bij de introductie zijn twee motoren beschikbaar, die net als de rest van de auto helemaal nieuw zijn. Het gaat om een 1.0 driecilinder benzinemotor met 44 kW/60 pk en een versie die 55 kW/75 pk levert. De 1.0 44 kW verbruikt gemiddeld 4,2 l/100 km, wat overeenkomt met 97 g CO2/km. De 1.0 55 kW komt uit op 4,3 l/100 km, goed voor 99 g CO2/km. Deze motoren maken de Škoda Citigo MRB- en BPM-vrij, ook volgens de aangescherpte normen die vanaf 1 juli 2012 gelden.

In een later stadium komt er ook een aardgasvariant met slechts 79 g CO2/km. Bovendien voegt Škoda in de loop van 2012 een 5-traps automaat aan het aanbod toe.

Skoda Citigo

De Škoda Citigo komt er als Easy, Active, Ambition en Elegance. De voorstoelen hebben geïntegreerde hoofdsteunen. In de 3-deurs versie helpt "easy entry" op de passagiersstoel met de instap naar achteren. In de hogere uitrustingsniveaus is het dashboard in twee tinten uitgevoerd.

Tijdens het ontwikkelen van de Škoda Citigo is veel aandacht besteed aan de veiligheid van de inzittenden. Zo beschermen zijairbags zowel het hoofd als de borstkas van de voorinzittenden bij gevaar van opzij. Bijzonder is de nieuwe remassistent City Safe Drive. Bij snelheden onder de 30 km/h tast een lasersensor automatisch de ruimte voor de auto af, om botsgevaar af te wenden of te verminderen. Dit is afhankelijk van de rijsnelheid en de verkeerssituatie. Het automatische remsysteem verkleint in elk geval de kans op een kop-staartbotsing in stadsverkeer.

Skoda prijst Citigo-e iVSkoda prijst Citigo-e iV
5 november 2019
Skoda CITIGOe iV nu te reserverenSkoda CITIGOe iV nu te reserveren
1 juli 2019
Skoda CITIGOe vanaf 1 juli te reserverenSkoda CITIGOe vanaf 1 juli te reserveren
5 juni 2019
Skoda Citigo wordt elektrische autoSkoda Citigo wordt elektrische auto
23 mei 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum