6 oktober 2016
Skoda Citigo

Skoda Citigo

Skoda Citigo ondergaat facelift

Autozine
6 oktober 2016 | Skoda heeft de Citigo een technologische aanpassing gegeven voor modeljaar 2017. Naast een nieuw, eigentijds LED koplampdesign heeft de Citigo in het interieur flinke sprongen vooruit gemaakt met nieuwe infotainmentsystemen, smartphone-integratie en comfortabele extra's.
KwikFit
 

Uiterlijk krijgt de gefacelifte Skoda Citigo onder andere vernieuwde koplampunits met dubbele lampen en heldere, energiezuinige LED dagrijverlichting.

Skoda Citigo

Belangrijk nieuws in het interieur is de smartphone-integratie via de smartphone-houder en de Move&Fun App inclusief TomTom-navigatie. Eenvoudig te bedienen via de smartphone, waarmee ook rijstatistieken en persoonlijke zuinigheidsscores ('Greenscore') zijn bij te houden. De smartphone-integratie via de Move&Fun App, opvolger van het eerdere Move&Fun, is als optie op elke nieuwe Citigo verkrijgbaar.

Nieuw zijn ook de audio- en infotainmentsystemen Radio Blues en Radio Swing. De eerste omvat een radio-/CD-speler 'Blues' met 2 luidsprekers en AUX-IN en is leverbaar vanaf € 200. Radio Swing, standaard vanaf de Citigo Ambition, heeft een 5-inch kleurentouchscreen voor de bediening van alle FM/AM (en optioneel ook DAB+) radio-, telefoon- en autofuncties inclusief AUX/USB/SD, Bluetooth-voorbereiding en 6 luidsprekers.

Andere noviteiten zijn de regen- en lichtsensor (voortaan standaard vanaf de Citigo Ambition) en het Climatronic automatische klimaatsysteem met pollenfilter als optie voor de Citigo Style.

Skoda Citigo

De gefacelifte Skoda Citigo is er als 1.0 44 kW Greentech in Active-uitvoering met handgeschakelde 5-versnellingsbak vanaf € 10.870.