25 november 2011
Skoda Citigo

Skoda Citigo

EuroNCAP beloont Skoda Citigo met 5 sterren

Autozine
25 november 2011 | De Škoda Citigo is bekroond met de hoogst mogelijke score van vijf sterren door het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). Euro NCAP roemt vooral het totale pakket dat de Citigo biedt, inclusief bescherming van de inzittenden, bescherming van kinderen, veiligheid voor voetgangers en aanwezigheid van diverse veiligheids-systemen.

Op zoek naar een Skoda Citigo?
bynco heeft er 23 vanaf € 7.130,-

Skoda Citigo

De Citigo deed het bijzonder goed in de bescherming van de passagiers. De botsveiligheid werd onder andere aangetoond in de frontale en zijdelingse botsingen en de zogenaamde whiplash-test. Ook voor de veiligheid voor baby's behaalde de Citigo uitstekende resultaten. De auto scoorde het maximum aantal punten in tests die de bescherming van een 3-jarig kind simuleerden.

Skoda Citigo

Euro NCAP vond het niveau van de hulpsystemen in de Citigo overtuigend. In het bijzonder prezen het waarschuwingssignaal op het dashboard dat aangeeft als een van de veiligheidsgordels niet wordt gedragen. Bovendien waardeerden ze dat ESC (Electronic Stability Controle) leverbaar is op een auto in deze klasse. Het feit dat gecombineerde hoofd en zij airbags standaard aanwezig zijn heeft ook bijgedragen aan de positieve Euro NCAP uitslag.

Een hoogtepunt is het compleet nieuwe 'City Safe Drive', een actieve remassistent. Deze optionele noodstop-functie voor het rijden in de binnenstad activeert zichzelf automatisch bij snelheden van minder dan 30 kilometer per uur. Afhankelijk van de snelheid en de bestaande verkeerssituatie, kan de automatische bediening van de remmen een ongeluk beperken of zelfs helemaal voorkomen. Samen met de Volkswagen Up! en de Seat Mii, is de Citigo de eerste auto in deze klasse die deze noodstop-functie aanbiedt.

De Škoda Citigo staat vanaf de zomer van 2012 in Nederlandse showrooms.

Skoda prijst Citigo-e iVSkoda prijst Citigo-e iV
5 november 2019
Skoda CITIGOe iV nu te reserverenSkoda CITIGOe iV nu te reserveren
1 juli 2019
Skoda CITIGOe vanaf 1 juli te reserverenSkoda CITIGOe vanaf 1 juli te reserveren
5 juni 2019
Skoda Citigo wordt elektrische autoSkoda Citigo wordt elektrische auto
23 mei 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum