2 maart 2012
Seat Toledo

Seat Toledo

Seat onthult Toledo Concept

Autozine
2 maart 2012 | Tijdens de aanstaande Autosalon van Genève presenteert Seat een nagenoeg productierijp studiemodel: de Toledo. Het studiemodel in Genève biedt een vooruitblik het productiemodel dat later in 2012 bij de dealers arriveert.
 

Tijdens voorgaande Europese autoshows heeft Seat de nieuwe designtaal van het merk gepresenteerd in de vorm van de IBE, IBX en IBL conceptauto's. De Toledo Concept op de Autosalon van Genève 2012 verwoordt die continue doorontwikkeling nu in een serieproductiesedan.

Seat Toledo

Dankzij een wielbasis van 2,60 en een lengte van 4,48 meter beschikt de nieuwe Toledo naar verwachting over een genereus interieur met plaats voor vijf inzittenden, een bagageruimte van meer dan 500 liter en het gemak van een grote achterklep en neerklapbare achterbank.

De Seat-grille met honingraatdesign behoudt zijn typische trapeziumvorm, die in dit geval zeer uitgerekt en laag loopt. Hetzelfde geldt voor de grote luchtinlaat onder de bumper. De 'look' van de breed gelijnde koplampen, met de verchroomde 'vleugel' tussen de hoofd- en dagrijverlichting, is een kenmerkend element voor de nieuwe modelgeneratie van Seat. De brede achterlichten onderstrepen het volwassen ontwerp van de nieuwe sedan van Seat.

Het zijprofiel van de Toledo heeft een scherpe vouw die loopt van de koplampen over de schouderlijn naar de achterlichten en onderaan worden de forse dorpels van de Toledo benadrukt. De daklijn vormt een boog tot aan de krachtige C-stijl die naadloos ontstaat uit het achterscherm. De vlak liggende achterruit is een hint naar een coupé.

Seat Toledo

De cockpit is overzichtelijk en ergonomisch ingericht. De lichte kleurstelling van het interieur, de stiksels van de lederen stoelen en het leer op het dashboard en de portieren benadrukken het karakter van de Seat Toledo Concept.