25 juni 2012
Seat Toledo

Seat Toledo

Seat onthult nieuwe Toledo

Autozine
25 juni 2012 | Seat introduceert de nieuwe Toledo. Seat's nieuwe sedan krijgt de dynamische, elegante styling die het merk vandaag de dag kenmerkt. Dat design wordt in de Toledo gecombineerd met moderne motoren. De compleet nieuwe Toledo komt medio november in eerste instantie in Spanje en Portugal op de markt, waarna de rest van Europa in 2013 volgt.
 

Met een lengte van 4,48 meter is de nieuwe Toledo vier centimeter langer dan zijn voorganger uit 2004. In tegenstelling tot de Toledo II, die was voorzien van een conventionele achterklep, heeft de nieuwe versie een grote, wijd openende variant. De relatief lange wielbasis van 2.602 millimeter (80 millimeter meer dan de Toledo II) belooft meer ruimte voor alle inzittenden.

Seat Toledo

Het ontwerp van de Toledo is een doorontwikkeling van het nieuwe merkdesign zoals dat werd geïntroduceerd op de IBE, IBX en IBL studiemodellen. De brede, hoekige koplampen zijn een bekend element uit de nieuwe Seat designtaal. Samen met de trapeziumvormige, smalle grille, de onderste luchtinlaat en de horizontale achterlichtclusters geven ze de auto extra breedte. Een ander opvallend stijldetail is de daklijn, die in een stijlvolle boog overgaat in de brede C-stijl.

De compleet nieuwe Toledo maakt gebruik van de allernieuwste motoren van de Volkswagen Group. Met als blikvangers de 1.2- en 1.4-liter TSI-motoren en de 1.6 TDI common-rail unit, evenals de 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling in combinatie met de krachtigste benzineversies. De benzinemotoren variëren qua vermogen van 55 kW/75 pk tot 90 kW/122 pk, waarbij de Ecomotive-versie een CO2-waarde van 116 g/km noteert.

De dieselvariant van die uitvoering, die een vermogen van 77 kW/105 pk put uit een cilinderinhoud van 1.6 liter, brengt een score van 104 g/km op de schaal. Gedurende 2013 breidt Seat de Toledo-dieselreeks verder uit met een 66 kW/90 pk versie van de 1.6 TDI.

Seat Toledo

Het standaard veiligheidspakket voor alle Seats Toledo omvat onder andere airbags voor de bestuurder en voorpassagier, zijairbags en gordijnairbags voorin. De basisuitvoering beschikt verder ondermeer over centrale portiervergrendeling, een in één geheel neerklapbare achterbank en elektrische ramen vóór. De luxere Reference- en Style-niveaus bieden aanvullende features op het gebied van comfort en design.