19 september 2013
Seat Leon ST (2013 - 2020)

Seat Leon ST

Seat Leon ST behaalt 5 EuroNCAP sterren

Autozine
19 september 2013 | De Europese Euro NCAP-organisatie heeft de veiligheid van de Seat Leon ST beloond met de maximale score van vijf sterren. Daarmee staat de veiligheid van de ruime stationwagon op hetzelfde niveau als dat van de Leon vijfdeurs. Bovendien beloonde Euro NCAP de innovatieve veiligheidssystemen 'multi-collision brake' en 'lane-keeping assistant' met de Euro NCAP Advanced-onderscheiding.

Op zoek naar een Seat Leon ST?
bynco heeft er 3 vanaf € 17.545,-

Seat Leon ST (2013 - 2020)

Voor de botsveiligheid van volwassen inzittenden scoorde de Leon ST liefst 94 procent van het maximaal te behalen aantal punten. Het testprogramma bestond ondermeer uit een frontale aanrijding, een impact van opzij veroorzaakt door een auto en een paal, en een aanrijding van achteren. Op het gebied van kindveiligheid noteerde de Leon ST een score van 92 procent en een topscore in de dynamische test met kinderdummypoppen.

Seat Leon ST (2013 - 2020)

De 'lane-keeping assistant' van Seat maakt gebruik van een camera achter de voorruit om wegmarkeringen te onderscheiden en daarop te reageren met corrigerende stuurinput wanneer de auto de rijbaan ongewenst dreigt te verlaten. Het systeem is ontwikkeld voor autosnelwegen en provinciale wegen, en voor snelheden boven de 65 km/u.

Het 'multi-collision brake' systeem remt de auto na een zware aanrijding automatisch af, om te voorkomen dat hij als gevolg van de impact doorschiet en een tweede aanrijding veroorzaakt. Wanneer de airbag door de oorspronkelijke aanrijding wordt geactiveerd, remt het elektronische stabiliteitssysteem de auto af en worden de alarmlichten ingeschakeld.

De Seat Leon ST wordt in november in Nederland leverbaar, maar is nu al te bestellen in twee aantrekkelijke First Edition-uitvoeringen: de Leon ST Style First Edition (vanaf € 25.890,-) en de Leon ST FR First Edition (vanaf € 28.840,-). Beide uitvoeringen vallen voor zakelijke rijders in de categorie van 20% fiscale bijtelling.

AutoCoach
Seat Leon Cupra wordt nog snellerSeat Leon Cupra wordt nog sneller
7 september 2015
Seat Leon ST Cupra vestigt recordSeat Leon ST Cupra vestigt record
14 mei 2015
Seat Leon X-Perience verslindt boekenSeat Leon X-Perience verslindt boeken
24 april 2015
Seat maakt prijs Leon ST Cupra bekendSeat maakt prijs Leon ST Cupra bekend
16 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum