24 april 2015
Seat Leon ST X-Perience
Nieuws

Seat Leon ST (2013 - 2020) 2.0 TDI X-Perience 4Drive

Seat Leon X-Perience verslindt boeken

24 april 2015 - Werknemers van de Spaanse Seat-fabriek hebben Wereldboekendag aangegrepen om op ludieke manier het lezen van boeken aan te moedigen. Een nieuwe Seat Leon X-Perience werd in een grote bibliotheek in de buurt van Barcelona geplaatst. De vraag daarbij: hoeveel boeken passen er in?

De Seat Leon X-Perience biedt plaats voor vijf én een bagageruimte van 587 liter. Voor het experiment werd de achterbank neergeklapt. Resultaat: een bruikbare inhoud van 1.470 liter. Enkele Seat-werknemers ging aan het werk. Na veel passen en meten bleek deze ruimte voldoende voor 1.168 boeken van gemiddelde grootte.

Seat Leon ST (2013 - 2020) 2.0 TDI X-Perience 4Drive

De actie was een initiatief van Seat-medewerkster Esther González. Zij is een groot liefhebster van lezen en literatuur. Ze bedacht deze actie om ook anderen aan te zetten tot lezen. Overigens had de stunt nog heel wat voeten in aarde. Om de Leon X-Perience in de bibliotheek van Sant Pere de Ribes (bij Barcelona) te krijgen, moesten er kozijnen van het gebouw worden verwijderd. Pas daarna kon een speciale truck met de Leon naar binnen rijden.

De X-Perience staat nu te boek als de meest belezen Leon. Dat neemt niet weg dat hij ook meest avontuurlijke is.Met vierwielaandrijving komt hij op plekken die voor andere auto's onbereikbaar zijn. En dankzij een maximale aanhanglast van 2.000 kg is hij ook nog eens geschikt voor het trekken van flinke trailers of caravans. De Leon X-Perience laat zijn avontuurlijke inslag ook zien: hij heeft een verhoogde carrosserie met beschermdelen van zwarte kunststof en grote lichtmetalen velgen.

Seat Leon ST (2013 - 2020) 2.0 TDI X-Perience 4Drive