3 april 2017
Seat Ibiza

Seat Ibiza

Seat Ibiza wint Red Dot Award

Autozine
3 april 2017 | Nog vóór de nieuwe Seat Ibiza zijn opwachting bij de dealers maakt, is de vormgeving van Seats compacte nieuweling al beloond met de Red Dot Award voor Product Design. Deze onderscheiding is voor de ontwerpers van Seat het bewijs dat ze geslaagd zijn in hun opzet om een passend vervolg te geven aan meer dan drie decennia Ibiza-historie.

Op zoek naar een Seat Ibiza?
bynco heeft er 19 vanaf € 13.745,-

Seat Ibiza

De Red Dot Award wordt sinds 1954 uitgereikt en is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld, met als voornaamste categorie 'Product Design'. De winnaar wordt gekozen door veertig designexperts van over de hele wereld.

Seat Ibiza

Het exterieurdesign borduurt voort op Seat's designtaal, maar tilt die tegelijkertijd naar een hoger niveau. Aangescherpte lijnen en gestroomlijnde oppervlakken zorgen voor een spannend design met meer diepgang, resulterend in een sportief, solide voorkomen. "Met de Ibiza is onze nieuwe designtaal volwassen geworden", verklaart Seat's Design Director Alejandro Mesonero-Romanos.

De nieuwe Ibiza is direct te herkennen als Seat, met zijn driehoekige Full LED-koplampen, lijnen over de motorkap en prominente Seat-logo in de grille. Zijn lange wielbasis en korte overhang voor en achter benadrukken niet alleen de sportieve en stabiele inborst van de Ibiza, maar laten de auto ook groter en breder ogen. "We hebben de Ibiza de mooiste proporties meegegeven", voegt Mesonero-Romanos toe. "Zijn hoekige vormen en karaktervolle verschijning zie je terug in ieder detail van zijn exterieur- en interieurontwerp."

In april start de voorverkoop van de nieuwe Seat Ibiza, die in juni bij de dealers arriveert.

Seat Ibiza privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 359,-
IkRij.nl

SEAT introduceert online private leaseSEAT introduceert online private lease
21 mei 2020
5 EuroNCAP sterren voor Seat Ibiza5 EuroNCAP sterren voor Seat Ibiza
6 juli 2017
Seat maakt prijzen nieuwe Ibiza bekendSeat maakt prijzen nieuwe Ibiza bekend
13 april 2017
Seat introduceert nieuwe IbizaSeat introduceert nieuwe Ibiza
31 januari 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum