3 februari 2010
Seat Ibiza ST

Seat Ibiza ST

Seat presenteert Ibiza ST

Autozine
3 februari 2010 | Seat geeft zijn productoffensief een nieuw vervolg met de introductie van de Ibiza ST, de derde variant van de Ibiza. Seat gaat de Ibiza stationwagon leveren met een keuze uit zes motoren, een omvangrijke uitrusting en een brede selectie aan technologische features. De marktintroductie staat medio dit jaar gepland.
UnitedConsumers
 

De stylisten van Seat Design hebben het functionele studiemodel van de Ibiza ST als basis genomen en hebben die voorzien van de unieke designtaal van het merk. De daklijn strekt zich naar achteren toe uit, de overhang aan de achterzijde is in het totale ontwerp geïntegreerd en de strakke lijnen op de flanken verlenen de Ibiza ST een zekere optische slankheid. De voorzijde kenmerkt zich door het 'Arrow Design', terwijl de achterkant een nieuwe look heeft gekregen dankzij de gescheiden achterlichtclusters.

Seat Ibiza ST

Met een lengte van 4,23 meter is de Ibiza ST precies 18 centimeter langer dan de Ibiza. De standaard inhoud van de bagageruimte bedraagt 430 liter, maar deze is in verschillende stappen te vergroten dankzij de in delen neerklapbare achterbank. De ingenieurs van Seat hebben gezorgd voor een optimale breedte en lage tildrempel van de laadopening.

De Ibiza ST biedt de keuze uit drie benzine- en drie TDI dieselmotoren met common-railtechnologie. Vier van de zes motoren maken gebruik van directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. Wat vermogen betreft lopen ze uiteen van 51 tot 77 kW (70 tot 105 pk). De hoogtepunten op dit gebied zijn de efficiënte 1.2 TDI en 1.2 TSI krachtbronnen.

Seat Ibiza ST