6 april 2009
Seat Ibiza ST

Seat Ibiza ST

Seat onthult designschets Ibiza ST

Autozine
6 april 2009 | In dezelfde week dat de nieuwe Exeo sedan officieel zijn opwachting heeft gemaakt in de Nederlandse showrooms, heeft Seat intenties om in andere nieuwe segmenten van de markt te debuteren, onderstreept door de eerste details van een nieuwe telg binnen de Ibiza-reeks vrij te geven. Deze Seat Ibiza ST komt volgend jaar in Nederland op de markt en wordt de derde koetswerkvariant binnen de Ibiza modelfamilie, als versterking van de praktische Ibiza vijfdeurs en de sportieve Ibiza 3-deurs SC.
 

De onthulling van de ST betekent voor Seat echter niet het eerste optreden in het segment voor de compacte stationwagons. Eerder al debuteerde de Seat Cordoba Vario in 1998 in deze klasse. Maar nu belooft de Ibiza ST een stijlvoller voorkomen en meer comfort en praktische inzetbaarheid dankzij de creatieve inspanningen van Seat's designchef Luc Donckerwolke (ex-Lamborghini).

Seat Ibiza ST

Meer gedetailleerde gegevens van het nieuwe model worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt, hoewel Seat nu al bevestigd heeft dat het diverse motoren voor de ST gaat gebruiken die nu nog niet in de huidige Ibiza worden aangeboden.