2 november 2004
Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat Ibiza Cupra nu ook met benzinemotor

Autozine
2 november 2004 | Hij is er: de Seat Ibiza Cupra met de 180 pk sterke benzinemotor. Deze nieuwe variant biedt sportieve prestaties en een bijpassend uiterlijk. De Seat Ibiza Cupra 1.8 20VT komt naast de Ibiza Cupra D in het programma en is vanaf nu te bestellen. De prijs is vastgesteld op € 26.495,-.
Dutchlease

Het portieve karakter van de nieuwe Ibiza Cupra begint onder de motorkap met de 1.8-liter viercilinder turbomotor met vijf kleppen per cilinder. Deze 1.8 20VT levert een topvermogen van 180 pk (132 kW) en een koppel van 245 Nm (beschikbaar van 1.500 tpm - 4.000 tpm). Daarmee is hij goed voor een print van 0-100 km/h in 7,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 229 km/h.

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Het onderstel van de Ibiza Cupra is in lijn met het prestatieniveau. De basis wordt gevormd door het Agile Chassis met Dynamic Steering Response (DSR) waaraan alle Ibiza's hun weggedrag danken, maar Seat Sport heeft voor de Cupra-rijders een sportievere afstemming ontwikkeld. Daarvoor hebben de ingenieurs zich naar eigen zeggen laten leiden door hun uitgebreide ervaring op race- en rallygebied. Door stuggere schokdempers, torsiestabilisatoren met 20 mm doorsnede en andere aanpassingen reageert de Cupra volgens de makers scherper en directer op commando's van de bestuurder. Wat de remmen betreft: die zijn ook ontwikkeld op basis van race-ervaring: de grote schijven voor (geventileerd) en achter zijn duidelijk zichtbaar achter de lichtmetalen wielen.

Het is traditie bij Seat dat Cupra-uitvoeringen in een oogopslag herkenbaar zijn en dat geldt dus ook voor deze Ibiza. Van voren valt hij op door de grote luchtinlaten, het profiel wordt in belangrijke mate bepaald door grote 17-inch lichtmetalen velgen in titaniumkleur en van achteren valt de nieuw ontworpen bumper op; deze herbergt het ovalen uiteinde van de sportuitlaat. Ook het interieur is aangepast. Alle bekledingsmaterialen zijn zwart; de wijzerplaten van het uitgebreide instrumentarium zijn wit en de stiknaden van stuur, versnellingspookhoes en handrem zijn rood. Het driespaaks sportstuur is speciaal voor de Ibiza Cupra ontworpen en daarin is een directe verwijzing naar de racerij opgenomen: het rode leren stripje op twaalf uur helpt de bestuurder de orientatie te behouden.

Wittebrug
Seat introduceert Ibiza Last EditionSeat introduceert Ibiza Last Edition
9 oktober 2008
Seat toont zuinige Ibiza EcomotiveSeat toont zuinige Ibiza Ecomotive
11 september 2007
Armin van Buuren pakket op Seat IbizaArmin van Buuren pakket op Seat Ibiza
26 juli 2007
Seat scherpt uitrusting Ibiza FR aanSeat scherpt uitrusting Ibiza FR aan
20 maart 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum