11 september 2007
Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat introduceert extra zuinige Ibiza Ecomotive

Autozine
11 september 2007 | De Seat Ibiza Ecomotive beleeft zijn debuut in Frankfurt. Zijn 80 pk sterke 1.4 TDI motor slaagt er in de uitstoot van koolstofdioxide te beperken tot 99 g/km. Dankzij de aanpassingen aan de 1.4 TDI basiskrachtbron is hij de meest economische krachtbron in de Seat-reeks, met een gemiddeld brandstofverbruik van 3,8 liter per 100 kilometer.
AutoCoach

Deze cijfers konden worden gerealiseerd door de ECU te voorzien van nieuwe software, terwijl de uitstoot werd beperkt door de montage van een DPF dieselpartikelfilter. Bovendien zijn alle versnellingsbakverhoudingen langer geworden.

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Tevens is de auto meer gestroomlijnd. De aerodynamica van de Ibiza Ecomotive is verbeterd tot een waarde van 0,30 Cd, vergeleken met een waarde van 0,315 Cd voor de Ibiza basisversie. Bovendien zijn de wielen uitgerust met speciale Dunlop SP10A 165/70 R14 banden, die dankzij het materiaal en de toegepaste productietechnieken zorgen voor minder rolweerstand.

Het voertuiggewicht is eveneens een beslissende factor in het realiseren van de lage emissiewaarden van de Ibiza Ecomotive. Binnen een gewichtsband van 1.106-1.084 kg kan hij zijn belofte voor lage emissiewaarden en een laag brandstofverbruik garanderen. Ondanks dit lage gewicht waarborgt de Ibiza Ecomotive hetzelfde niveau aan veiligheid en comfort als iedere andere Ibiza. In alle landen waar hij leverbaar wordt, voorziet de standaarduitrusting in zaken als ABS, drie in hoogte verstelbare hoofdsteunen achterin, zijairbags, gordelvoorspanners voor, een uitschakelbare passagiersairbag, op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling en elektrische ramen achter.

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Daarnaast kent hij een uitgebreide optielijst (in sommige landen standaard), waaronder ESP, airconditioning, radio/CD-speler met zes speakers, alarmsysteem, gordijnairbags, cruise control, koplampwissers, elektrisch bedienbare buitenspiegels, automatische inschakeling van de verlichting, verwarmbare stoelen en tal van andere features. En zoals eerder aangegeven, zorgen al deze extra's niet voor een te hoog maximumgewicht en blijft het emissieniveau van de Ibiza Ecomotive op 99 g/km.

XLLease
Seat introduceert Ibiza Last EditionSeat introduceert Ibiza Last Edition
9 oktober 2008
Armin van Buuren pakket op Seat IbizaArmin van Buuren pakket op Seat Ibiza
26 juli 2007
Seat scherpt uitrusting Ibiza FR aanSeat scherpt uitrusting Ibiza FR aan
20 maart 2007
Seat introduceert Ibiza FreestyleSeat introduceert Ibiza Freestyle
8 februari 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum