17 september 2008
Seat Altea
Nieuws

Seat Altea

Hoogste score voor Seat Altea in DEKRA kwaliteitsonderzoek

17 september 2008 - De Seat Altea heeft zich in één van de zwaarste kwaliteitsonderzoeken in Europa. In de DEKRA kwaliteitstest 2008 scoorde de Seat Altea de allerhoogste score in de categorie 'Compacte MPV's tot 50.000 kilometer'. Voor het eerst keek DEKRA in het onderzoek niet naar de leeftijd van de auto's, maar naar het gebruik, wat resulteerde in een veel realistischere weergave van de kwaliteit van de geteste auto's. De Seat Altea toonde zich gedurende 50.000 kilometer kwalitatief de beste ten opzichte van zijn directe concurrenten.

De gerenommeerde Duitse instantie DEKRA onderzocht de afgelopen twee jaar voor het onderzoek zo'n 15 miljoen auto's in diverse categorieën. Daarbij keek de instantie voor het eerst niet naar de leeftijd van de auto's, maar naar de kwaliteit ten opzichte het aantal gereden kilometers gedurende twee jaar. "De technische staat van een auto hangt veel nauwer samen met het gebruik van de auto dan met zijn leeftijd", aldus Clemens Klinke, voorzitter van DEKRA. "De nieuwe onderzoeksmethode leidt daarom tot veel realistischere gegevens over de technische kwaliteit en staat van de auto als in de voorgaande onderzoeken".

Seat Altea

Om voor een waardering in het onderzoek van DEKRA in aanmerking te komen, moesten van een model de afgelopen twee jaar ten minste 1.000 auto's zijn onderzocht. Vijf aandachtspunten die van grote invloed waren op de waardering waren (1) onderstel/besturing, (2) motor/emissies, (3) koetswerk/ramen/interieur, (4) remsysteem en (5) elektronica/verlichting.

Bovendien keek DEKRA bij de beoordeling van auto's niet naar een algemeen gemiddelde, maar beoordeelde de Duitse instantie de kwaliteit van auto's in een bepaalde categorie ten opzichte van elkaar. Dat betekent dat het kwaliteitsniveau van de Seat Altea werd afgezet tegen dat van zijn directe concurrenten, wat de waardering door DEKRA en de nummer 1 positie in zijn klasse meer glans geeft.

Seat Altea