11 oktober 2004
Seat Altea
Nieuws

Seat Altea

Al meer dan 20.000 Seat Altea's verkocht

11 oktober 2004 - De Altea, Seat's Multi Sports Vehicle, is een schot in de roos. Enerzijds is het een auto met de praktische afmetingen van een midi-MPV en anderzijds heeft hij het karakter van een sportief model. De verkoopstatistieken laten zien dat er in Europa al meer dan 20.000 Altea's rijden.

Eind augustus was de Altea precies vier maanden op de (Europese) markt. Toen aan het eind van die mand de balans werd opgemaakt, stond de teller al op 19.291 afgeleverde auto's. Ook september was een goede maand voor de Altea, maar definitieve verkoopcijfers daarvan zijn nog niet bekend. Spanje was het eerste land waar de Altea beschikbaar was en daar zijn er (tot en met eind augustus) bijna 6.000 afgeleverd. Ook in Duitsland is de Altea een hit met meer dan 3.500 verkochte exemplaren in slechts 3 maanden tijd. Frankrijk en Italie waren beide goed voor ongeveer 2.000 verkochte Altea's en ook Nederland heeft de Multi Sports Vehicle in zijn hart gesloten: sinds de introductie in mei dit jaar, zijn er al ca. 1.300 Altea's in ons land afgeleverd.

Seat Altea

Er zijn nu ook extra sportieve accessoires beschikbaar, die worden geleverd door de huistuner Seat Sport. Rondom zijn spoilers beschikbaar en ook het dak kan worden voorzien van een spoiler. De auto heeft 18 inch gepolijste wielen, dubbele RVS uitlaatpljpen en zwarte koplampen en achterlichten. Tevens is er een verlagingsset beschikbaar die zorgt voor verbeterde rijeigenschappen. Voor sportievere prestaties levert Seat Sport ook een mogelijkheid voor motortuning met fabrieksgarantie: Het vermogen van de 2.0 TDI kan via chiptuning van 140 naar 170 pk worden gebracht. Om het geheel af te maken zijn er niet alleen verchroomde strippen, maar ook spiegelkappen in dezelfde kleur. Qua interieur valt er naast chromen accenten te denken aan extra's als de pookknop, sportstuur, metalen pedalenset, matten, dorpellijsten en een subwoofer. De Seat-dealer beschikt over meer informatie en de prijzen.