19 januari 2011
Saab 9-5 Sport Estate

Saab 9-5 Estate

Saab onthult 9-5 Estate

Autozine
19 januari 2011 | Saab zet een volgende stap in zijn grootste nieuwe productoffensief aller tijden met de langverwachte 9-5 Estate. De auto wordt onthuld op de autotentoonstelling van Genève. Bij het ontwerpen van de 9-5 Estate is onder meer gekeken naar de Aero X. Hij beschikt over een langgerekte, aflopende daklijn die uitmondt in een sterk hellende achterruit met Saab's kenmerkende wrap-around vormgeving.

Bijzondere laadruimtefuncties omvatten een multi-vouwbare vloer, flexibel toepasbare U-rails in de laadruimte en een bergvak onder de laadvloer. In dit bergvak, dat afsluitbaar is, kunnen door toepassing van speciale bekleding vochtige of natte spullen worden opgeborgen. Een programmeerbare, op afstand te bedienen achterklep is als optie leverbaar. Met de rugleuningen plat, is de laadruimte bijna twee meter lang (1962 mm) en bedraagt het laadvolume 1.600 liter (527 liter met achterbank omhoog).

Saab 9-5 Sport Estate

De 9-5 Estate is leverbaar met dezelfde motoren als de 9-5 Sedan. Alle krachtbronnen zijn voorzien van een turbo. Motoren op bio-ethanol en diesel zijn eveneens leverbaar, evenals het XWD-systeem, Saab's all-wheel-drive systeem.

Het model is leverbaar met DriveSense Saab's intelligente onderstel, adaptieve cruise control, Bi-Xenon, Smart Beam (adaptieve verlichting), keyless entry, airconditioning met drie zones en een Pilot Head-Up Display, dat informatie in vliegtuigstijl op de voorruit projecteert.

Het orderboek voor de Estate opent in april op de AutoRAI, waar de auto voor het eerst in Nederland te zien zal zijn. De eerste leveringen aan klanten volgen net na de zomervakantie.

IkWilVanMijnAutoAf
Saab BioPower 100 Concept in GeneveSaab BioPower 100 Concept in Geneve
14 februari 2007
Ambassade kiest voor Saab 9-5 BioPowerAmbassade kiest voor Saab 9-5 BioPower
14 september 2006
Gratis vliegles bij aankoop van Saab 9-5Gratis vliegles bij aankoop van Saab 9-5
10 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum