14 september 2006
Saab 9-5 Sport Estate

Saab 9-5 Sport Estate

Zweedse ambassade in Nederland neemt Saab 9-5 BioPower in gebruik

Autozine
14 september 2006 | Op 13 september heeft de heer Hans Magnusson, de ambassadeur van Zweden in ons land, de sleutels in ontvangst genomen van een Saab 9-5 Sport Estate 2.0t BioPower. De keuze van de Zweedse Ambassade voor de milieuvriendelijke motorisering van de Saab 9-5 BioPower is een logische, want Zweden is wereldwijd toonaangevend op het gebied van alternatieve, schone brandstoffen en de praktische toepassing daar van. Zo is ruim 80% van de verkochte Saabs in Zweden in BioPower uitvoering.
Profile

De alternatieve brandstof voor auto's, ethanol, wordt gewonnen uit landbouw-oogsten of bosbouwresten. Het zorgt, in tegenstelling tot benzine, niet voor een stijging van het CO2-gehalte in de atmosfeer.

Saab 9-5 Sport Estate

De nieuwe Saab 9-5 Sport Estate BioPower zal door de Zweedse Ambassade voor diverse, representatieve doeleinden worden ingezet, zoals het vervoer van relaties. "Het doet ons deugd, dat wij nu de beschikking krijgen over een BioPower Saab. Want de keuze voor deze auto is volledig in lijn met wat Zweden voorstaat op het gebied van milieubescherming. We zien het dan ook tevens als een voorbeeldfunctie om over te stappen op deze Saab BioPower", aldus de heer Rob van Hamersveld, ondermeer verantwoordelijk voor het wagenpark van de Zweedse Ambassade

Primair voordeel van bio-ethanol is uiteraard het milieuvriendelijke karakter, maar daarnaast levert de krachtbron in het specifieke geval van Saab met E85 als brandstof 30% meer vermogen.

Saab BioPower 100 Concept in GeneveSaab BioPower 100 Concept in Geneve
14 februari 2007
Gratis vliegles bij aankoop van Saab 9-5Gratis vliegles bij aankoop van Saab 9-5
10 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum