19 november 2019
 

Rolls Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan nu als Black Badge

Autozine
19 november 2019 | Tijdens de Geneva International Motor Show 2019 presenteerde Rolls-Royce Motor Cars een nieuwe modelfamilie. Black Badge appelleert aan de smaak en de wensen van een nieuwe generatie klanten. Het dynamische en uitgesproken karakter van Black Badge breekt met traditionele waarden in het luxesegment en spreekt tot de verbeelding van een nieuwe doelgroep. Black Badge maakte zijn opwachting met de Rolls-Royce Wraith en Ghost in 2016, gevolgd door Dawn in 2017. De nieuwste expressie van Black Badge maakt de meest dynamische modelfamilie van Rolls-Royce compleet. Black Badge Cullinan is de meest duistere en moderne expressie van Black Badge tot nu toe.

Black Badge Black bestaat uit meerdere laklagen welke tijdens het aanbrengen tien keer met de hand worden gepolijst. De resulterende diepe glans is een ondergrond voor een handmatig aangebrachte contrasterende coachline. De Black Badge transformatie omvat eveneens de toevoeging van een Spirit of Ecstasy mascotte in hoogglans zwart chroom en zilver op zwarte 'Double R' badges. Voorts zijn alle hoogglans exterieurdetails in een donkere tint uitgevoerd. Deze donkere elementen accentueren de imposante proporties en de zelfverzekerde uitstraling. De gesmede 22-inch wielen zijn exclusief voorbehouden aan Black Badge Cullinan. De hoogglans zwarte lak en de gepolijste oppervlakken creëren het contrast voor de hoogglans rode remklauwen, die voor het eerst in de historie van het merk worden toegepast.

Rolls Royce Cullinan

De koolstofvezelafwerking bestaat uit nauwkeurig aangebrachte en zichzelf herhalende geometrische patronen die een krachtig driedimensionaal effect oproepen. Elke laag Technical Carbon wordt voorzien van zes vernislagen. Na een droogperiode van 72 uur worden de componenten handmatig gepolijst tot de voor Rolls-Royce zo kenmerkende hoogglans. Mede door de strikte kwaliteitscontroles neemt dit proces 21 dagen in beslag.

Een ander detail in het interieur is de Starlight Headliner. In de Black Badge Cullinan werpt deze virtuele sterrenhemel, opgebouwd uit 1344 fiberoptische lichtpunten, een subtiele gloed over de lederen bekleding. Overeenkomstig het exterieur kan het kleurenpalet van het interieur geheel naar eigen wens worden samengesteld. Onderdeel van de Curated collectie is de gedurfde nieuwe kleur Forge Yellow, dat ook beschikbaar is voor de Viewing Suite en de Bespoke Recreation Module.

Cullinan beschikt over vierwielaandrijving en vierwielbesturing. Voor Black Badge Cullinan zijn deze dynamische componenten grondig herzien, met behoud van het comfort dat onlosmakelijk met Rolls-Royce is verbonden.

Een druk op de 'Low' toets op de keuzehendel van de versnellingsbak biedt de bestuurder toegang tot alle beschikbare technologie van Black Badge Cullinan. Dit wordt geaccentueerd door het subtiel versterkte motorgeluid van de 6.75-liter twinturbo V12. Het nieuwe uitlaatsysteem produceert een diepe en gezaghebbende basso profundo klank. Inwendige motorische aanpassingen werden onnodig geacht. Een vermogenstoename van 29 pk brengt het totale motorvermogen naar 600 pk. Voor de sensatie van oneindige naadloze versnelling zorgt 50 Nm extra draaimoment, waarmee het totale motorkoppel 900 Nm bedraagt.

De automatische achttrapstransmissie en de vierwielbesturing reageren alerter, terwijl de gewijzigde wielophanging een passende balans heeft bereikt tussen dynamiek en verfijning. De remcapaciteit en het aangrijppunt van het remsysteem zijn aangepast om het vertrouwen van de bestuurder te vergroten wanneer hij of zij het alter ego van Cullinan aanspreekt.

Black Badge Cullinan is met directe ingang te configureren. In Nederland bedraagt de vanafprijs € 472.129,-. Voor het samenstellen van een Black Badge Cullinan kunnen belangstellenden zich wenden tot de Nederlandse Rolls-Royce-importeur Cito Motors in Eindhoven.

Profile
Rolls Royce prijst CullinanRolls Royce prijst Cullinan
22 november 2018
SUV van Rolls-Royce heet CullinanSUV van Rolls-Royce heet Cullinan
13 februari 2018
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum