13 mei 2016
Renault Talisman Estate

Renault Talisman Estate

Renault Talisman Estate vanaf juni leverbaar

Autozine
13 mei 2016 | Na de Renault Talisman sedan is nu ook de Estate-versie (stationcar) leverbaar. Met 4,86 m is deze één centimeter langer dan de Talisman sedan. Dankzij de forse wielbasis (2,81 m) is er veel binnenruimte. De Talisman Estate heeft uitgebalanceerde proporties, net als desSedan. De Estate heeft dakrails en een lange dakspoiler. Het motorengamma is hetzelfde als voor de Sedan-versie. 

Net als de sedanversie, leverbaar sinds december 2015, is de Talisman Estate royaal bedeeld met interieurruimte. De hoofdruimte voorin bedraagt 90 cm, achterin 87 cm en dat is 3 cm meer dan in de sedan. Dankzij Renaults Easy Break-systeem is de achterbank eenvoudig neer te klappen in twee ongelijke delen door middel van twee hendels in de bagageruimte. De bagageruimte in de Renault Talisman Estate bedraagt 572 liter onder de hoedenplank en met de achterbank in de normale positie. De lengte van de bagageruimte is dan 112 cm. Met de achterbankleuning neergeklapt is de laadvloer 201 cm lang en bedraagt de ruimte bijna 1.700 liter (VDA).

Renault Talisman Estate

De handsfree achterklep van de Talisman stationcar kan worden geopend met een beweging van de voet onder de achterbumper. De opening is 108 cm breed en de tildrempel 57 cm hoog. De leuningen van de voorstoelen in de Talisman Estate zijn voorzien van Cover Carving Technology: een nieuwe, vormvaste maar flexibele, duurzame lichtgewicht schaal. Dat zorgt voor 3 cm extra beenruimte achterin en een gewichtsbesparing van één kilo per rugleuning. De in ongelijke delen neerklapbare achterbank is opgebouwd met schuim van uiteenlopende dichtheid en voorzien van een skiluik. De kantelbare hoofdsteunen houden in de laagste positie het zicht naar achter voor de bestuurder vrij.   

Uiteraard is de Renault Talisman Estate, net als de Sedan, voorzien van Renaults R-LINK 2-multimediatablet, met een portrait 7” of een landscape 8,7” scherm. R-Link 2 is het controlecentrum van de auto, waarmee alle systemen worden bediend, zoals het navigatiesysteem, het audiosysteem, de rijhulpsystemen en de climate control.

Multi-SENSE-technologie biedt de bestuurder de keuze uit vier voorgeprogrammeerde instellingen (‘Comfort', ‘Sport', ‘Neutral' en ‘Eco') en een volledig te programmeren ‘Perso'-modus. Deze modi zijn te selecteren via het R-LINK 2-multimediasysteem en de knop op de middenconsole. Afhankelijk van de gekozen instelling varieert de respons van de motor op het gaspedaal, de instellingen van de EDC-transmissie, de mate van bekrachtiging van het stuurwiel, de instellingen van de Electronic Damper Control en de instellingen van het 4Control-systeem.

Renault Talisman Estate

In de stad zorgt het 4Control-onderstel met vierwielbesturing in combinatie met de Electronic Damper Control voor extra wendbaarheid. Het 4CONTROL-systeem is uniek voor het segment en staat voor stabiliteit in bochten en wendbaarheid bij uitwijkmanoeuvres. Het 4Control-systeem is permanent actief. Bij snelheden tot 50 km/uur in de Comfort-modus (60 km/uur in ‘Neutral' en 80 km/uur in ‘Sport'), sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen, tot een hoek van 3,5 graden. Dit geeft het effect van een kortere wielbasis en verbetert de wendbaarheid. Bij hogere snelheden sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit resulteert in meer stabiliteit en een groter gevoel van veiligheid.

Op gebied van actieve veiligheidsvoorzieningen zijn er  rijhulpsystemen zoals Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking System, Lane Departure Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning, Easy Park Assist, parkeersensoren rondom en Hill Start Assist.

Renault Talisman Estate

Passieve veiligheidssystemen zijn: twee adaptieve airbags vóór, zijairbags vóór, gordijnairbags vóór en achter, veiligheidsgordels met spanners en spankrachtbegrenzers, anti-whiplashstoelen die zo zijn vormgegeven dat de passagier niet onder de gordel kan doorschieten bij een frontale aanrijding, twee ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje achterin die voldoen aan de nieuwe i-Size norm voor kinderzitjes en vier zitplaatsen met conventionele bevestigingspunten voor een kinderzitje. 

Tegelijk met de introductie van de Talisman stationcar breidt Renault het gamma beschikbare carrosseriekleuren uit met Brun Vison en Rouge Carmin. Er zijn nu tien kleuren, die allemaal zijn afgewerkt met een duurzame vernis die de lak extra beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een diepe glans. 

Net als de Espace zijn ook de Talisman Sedan en de Talisman Estate in de Initiale Paris-uitvoering leverbaar. Deze uitvoering biedt de berijder het beste wat Renault te bieden heeft op het gebied van uitrusting, comfort en service. 
Exclusief voor de Renault Talisman Estate Initiale Paris is de carrosseriekleur Noir Améthyste leverbaar. De auto is uitgerust met speciale lichtmetalen 19” wielen. Het interieur is bekleed in zwart of grijs nappaleder en voorzien van exclusieve vloerbedekking. De voorstoelen zijn verwarmbaar, geventileerd, hebben een massagefunctie en zijn tienvoudig verstelbaar (waarvan acht elektrisch). De zijruiten zijn gelamineerd en zorgen voor extra stilte in het interieur. De buitenspiegels hebben een geheugenfunctie en draaien omlaag om achteruitrijden makkelijker te maken. De Initiale Paris-uitvoering wordt geleverd met een speciale handsfree-card.

De Renault Talisman is vanaf juni leverbaar op de Nederlandse markt voor een vanafprijs van € 31.790,-.

XLLease
Renault onthult Talisman EstateRenault onthult Talisman Estate
26 augustus 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum