26 augustus 2015
Renault Talisman Estate

Renault Talisman Estate

Renault onthult Talisman Estate

Autozine
26 augustus 2015 | Renault presenteert de Talisman Estate. Evenals de in juli onthulde sedanversie is de stationwagen voorzien van het unieke 4Control-onderstel (vierwielbesturing) met Multi-SENSE. Het interieur met tal van comfortvoorzieningen biedt een laadruimte tot 1.700 liter. Door een opvallend slank silhouet en dynamische proporties onderscheidt de Talisman Estate zich in zijn klasse. De Renault Talisman Estate beleeft zijn première op de IAA in Frankfurt en verschijnt in de eerste helft van 2016 op de markt.
AutoCoach

Het D-segment is in Europa goed voor een verkoopvolume van meer dan een miljoen auto's. Stationwagens zijn daarbij goed voor een aandeel van 54 procent. De Talisman Estate is voor Renault dan ook een belangrijke aanvulling en een aantrekkelijk model voor een grote groep die kiest voor de stijl en de praktische aspecten van een stationwagen.

Renault Talisman Estate

De afmetingen van de Renault Talisman Estate zijn gelijk aan die van de sedanversie. Hij is 4,86 meter lang, 1,87 meter breed en 1,46 meter hoog, terwijl de wielbasis 2,81 meter bedraagt. De in verhouding lage daklijn en de gunstige verhouding tussen glasoppervlak en carrosserie leveren ook bij dit nieuwe model een dynamisch uiterlijk op. De dakrails in chroomkleur met satijnglans en de dakspoiler versterken dat beeld, terwijl de C-stijl en de met chroom omlijste zijruiten finesse toevoegen.

De laadruimte biedt een inhoud van 572 liter tot aan de afdekhoes. De lengte van de laadvloer bedraagt 1.116 millimeter. Bij het neerklappen van de achterbank (60:40) (wat bovendien gemakkelijk gaat dankzij hendels achterin de laadruimte) neemt de inhoud toe tot 1.700 liter, met een laadvloerlengte van 2.010 millimeter. Het interieur is extra ruim en achterin royaler dan dat van de sedanversie dankzij 30 millimeter extra hoofdruimte.

Net als de sedanversie onderscheidt ook de Renault Talisman Estate zich met zijn geavanceerde ondersteltechniek. Het is 's werelds eerste stationwagen met het 4Control-onderstel en Electronic Damper Control. Het bezorgt de Talisman Estate niet alleen extra manoeuvreerbaarheid, ook betere stuurprecisie, stabiliteit en veiligheid.

Renault Talisman Estate

Renaults Multi-Sense stemt verscheidene systemen op elkaar af en controleert en coördineert onder meer het 4Control®-onderstel, de Electronic Damper Control, de besturing, de motor, de automatische EDC-versnellingsbak, het instrumentenpaneel, het motorgeluid en de ambianceverlichting. Multi-Sense® biedt vier voorgeprogrammeerde modi: 'Eco', 'Comfort', 'Neutraal' en 'Sport'. En dan is er ook nog de modus 'Perso' om de systemen naar persoonlijke voorkeur in te stellen.

De Talisman Estate krijgt de beschikking over twee verschillende R-Link multimedia- en navigatiesystemen. De basisversie is een systeem met digitale radio en 4,2-inch beeldscherm. Daarna komt het R-Link 2 multimedia- en navigatiesysteem met een 7-inch tablet-achtige touchscreen (liggend) en BOSE Surround Sound. Het meest uitgebreide R-Link 2-systeem heeft een ingebouwd portrait 8,7-inch scherm.

De benzineversies worden aangedreven door de Energy TCe 150 en Energy TCe 200, die beide uitsluitend zijn gekoppeld aan de zeventraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Renault Talisman Estate
Wittebrug

Het dieselaanbod begint bij de Energy dCi 110. Deze is, evenals de sterkere Energy dCi 130, standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. In beide gevallen is de zestraps EDC-automaat optioneel. De Renault Talisman Energy dCi 160 is voorzien van twinturbotechniek en komt uitsluitend met de zestraps EDC-transmissie.

De nieuwe Renault Talisman Estate wordt leverbaar in vier uitrustingsniveaus en in de luxe uitvoering Initiale Paris. Het model beleeft zijn debuut op de IAA autosalon van Frankfurt 2015 (17-27 september 2015). De Talisman Estate komt in de eerste helft van 2016 op de Nederlandse markt.

 

Renault Talisman Estate Renault Talisman Estate vanaf juniRenault Talisman Estate vanaf juni
13 mei 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum